Instagram 1080X1350Px Instagram 1080X1350Px

Sweden Makes Music återvänder till New York den 17 december!

Generalkonsulatet och Export Music Sweden har – i samarbete med Luger – under sju års tid drivit projektet Sweden Makes Music för att uppmärksamma och prata om svensk musik och musikindustri i USA. Spelplatsen är New York, och hittills har artister som Sabina Ddumba, Silvana Imam, Sarah Klang, Cherrie, Zhala och Axel Boman bjudits in för att framträda.

I år återvänder projektet med artisterna Elias, Mapei, Le Sinner, DJ Clea och Morabeza Tobacco den 17 december. Platsen blir precis som tidigare år klubben Baby’s All Right i Brooklyn.

”Sweden Makes Music är ett projekt som visar upp det kreativa och progressiva Sverige. Vi presenterar högaktuella svenska artister för amerikansk publik i New York, genom både liveframträdanden, personliga möten och samtal som lyfter svenska jämställdhetsperspektiv i musikbranschen.”Niklas Arnegren, Sveriges generalkonsulat i New York

I samband med årets Sweden Makes Music kommer Teklafestivalen till New York. Tekla grundades av Robyn 2015 för att inspirera fler tjejer att utforska teknik och nu förs den vidare ut i världen genom ett samarbete mellan Svenska institutet och Kungliga Tekniska Högskolan. Fokus för Tekla i New York är kvinnors möjligheter och utmaningar i musikbranschen. I Tekla dialogue diskuteras normer, vikten av förebilder och hur branschen kan bidra till att stärka kvinnors förutsättningar. Barbara Chamoun från bland annat Popkollo håller i Tekla Workshop tillsammans med Brenda El Rayes.

I och med att Teklas värderingar är universella, är vi glada att nu kunna nå ut till tjejer runt om i världen. Det finns stora glapp mellan könsrollerna i dagens musikindustri och därför måste vi börja tidigt med att visa möjligheter och skapa förebilder till framtida generationer, menar Barbara Chamoun.

Sweden Makes Music går av stapeln den 17 december på Baby’s All Right i Brooklyn, New York.