Ba041384 966B 433D A416 E28A0307E96C Ba041384 966B 433D A416 E28A0307E96C

Yemi på Sverige-turné i december!

En av de mest spännande och nytänkande inom svensk hiphop på senare år har varit Yemi. Där han tidigare har haft idéerna och visionen får han på nya albumet Rave till allt: från låtarna till soundet och en tätt sammanhållen helhet.

Ljudbilden är stram, för att inte säga minimalistisk, det finns inte spår av omvägar eller överflöd. När DN delade ut 4 i betyg till skivan skrev de: "Han har producerat nästan alla låtar själv och visar sig ha utvecklats till en häpnadsväckande musikalisk låtskrivare.”

Yemi slog igenom för tre år sedan med den stilistiskt djärva debuten Neostockholm, som förenade trap, trance och techno och som nominerades till såväl Grammis som P3 Guld. Trots texter på svenska har han också uppmärksammats internationellt, med flera nominering på British Urban Music Awards och pressrader i exempelvis The Fader och Complex. Om Rave säger Yemi själv: ”Den här gången har hela processen varit superpersonlig, jag har låtit min kreativitet andas och växa i sin egen takt. Jag har tagit in världen runtom mig, plockat isär och återskapat den tills jag känt att något för mig helt nytt har tagit form."

Här kan du se Yemi live i december:

25 december – MJs, Malmö

26 december – Oceanen, Göteborg

27 december - Under Bron, Stockholm