2 6 2 6

Avantgardet på vårturné!

Avantgardet ger sig ut på ny Sverigeturné i vår! För bara två veckor sedan blev dessutom Rasmus Arvidsson prisad som Årets textförfattare på Manifestgalan.

16 april - Åre, Bygget
17 april - Örebro, Frimis salonger
18 april - Uppsala, Katalin
24 april - Borås, Klubb Undergrunden
25 april - Jönköping, Sofiehof Underjord
2 maj - Malmö, Plan B


I april ger sig återigen ett av Sveriges mest omtalade och rosade liveband ut på turné. Den 16 april spelar Avantgardet i Åre, därefter följer stopp i Örebro, Uppsala, Borås, Jönköping och Malmö.

Redan innan jul smygstartade Avantgardet sin turné efter nya skivan Mellan miljonprogram och Thailand med en intensiv spelvecka. Och precis som tidigare fick de lysande recensioner:

”en fullständig urladdning”

”det perfekta botemedlet till musik som inte känns betydelsefull”
Corren

”säreget och storartat”
Barometern

– Att släppa en skiva utan att få spela den live tillsammans med vår publik är egentligen ingen release alls, så det är först nu skivan och de nya låtarna på riktigt kommer få liv. Hela Mellan miljonprogram och Thailand spelade vi in med just det här i åtanke, de här kvällarna som vi har framför oss. Och eftersom vi har så många låtar som alla gör sig riktigt bra live blir det, som vanligt, aldrig någon kväll som är den andra lik, säger Rasmus Arvidsson, sångare och frontperson i Avantgardet.

Senaste albumet Mellan Miljonprogram och Thailand släpptes i november förra året och är bandets fjärde fullängdare på lika många år. Skivan togs emot väldigt väl och Rasmus Arvidssons texter hyllades återigen och beskrevs som ”knivskarpa” och albumet som ”textmässigt Avantgardets bästa skiva hittills”. SKAP:s jury vid Manifestgalan höll med och prisade Rasmus till årets bästa textförfattare.