Alice5 photo marta thisner 1 Alice5 photo marta thisner 1

Efter de utsålda Dramaten-konserterna - Alice Boman spelar på Göta Lejon i höst

I april ger Alice Boman två slutsålda konserter på Dramaten i Stockholm. För den som inte hann köpa biljetter kommer nu en ny chans, 1 oktober på Göta Lejon i Stockholm.

"Jag är så glad att få göra en spelning på Göta Lejon i höst, det är en så vacker lokal.
Och det känns väldigt fint att båda spelningarna på Dramaten sålde slut. Det känns speciellt.
Längtar verkligen efter att spela live igen och då värmer det att veta att folk vill komma och lyssna”, säger Alice Boman.

Helena Seth, programansvarig Dramaten&, om Alice Bomans två utsålda konserter i april:
"Debutalbum och ändå internationellt erfaren – en lyckad krock för Alice Bomans spelning på Dramaten. När hon kliver in i vårt teaterrum, i en av våra scenografier, då passar ju albumets titel… Dream on! Lika mycket som publiken ser vi fram emot dessa utsålda kvällar i april.

Alice Boman släppte sitt debutalbum ”Dream On” den 17 januari. Recensenterna har lovordat den efterlängtade skivan.
”...berörande ljudbild vars främsta syfte är att framhäva lyriken genom en brutal enkelhet som isolerar avsändarens effektivt tårögda stämma”, skriver Andres Lokko i Svenska Dagbladet.

"Det råder inga tvivel om att skivan är högst personlig. Det är berättelser om kärlek och uppbrott, men istället för passion och explosiva känslor hanterar Alice Boman dem med stillhet. Dream On är komplex och stilistisk”, skriver Tina Rosenfink i sin recension i Nöjesguiden.

Jan Gradvall skriver i DI Weekend att Alice Boman gjort hyssjande lågmäldhet till en konstart och konstaterar i slutet av sin recension:
"Alice Bomans två konserter på Dramaten i april kan bli något extra”

Alice Boman har släppt två hyllade EPs, Skisser (2013) och 2014 års EP II, fått lovord från kritiker och hennes musik har hörts i TV-serier som Transparent, Wanderlust, 13 Reasons Why och Gösta. Sedan EP-släppen har hon också släppt enskilda singlar som “Heartbeat”, “Dreams” och “End of Time”.