Miriam press2 Miriam press2

Efter vårens utsålda turné – Miriam Bryant spelar live även i sommar

I fredags avslutade Miriam Bryant sin omfattande och hyllade vårturné, med stor final på ett fullsatt Scandinavium. Nu står det klart att Miriam Bryant följer upp vårens turné med ett antal liveframträdanden även i sommar. Idag släpps de första datumen och nu på fredag släpps också nya singeln ”Nån Av Oss”.

2 maj – Åre Sessions, Åre
29 maj – Liseberg, Göteborg
30 maj – Folkets Park - Park Sounds, Huskvarna
12 juni – Schools Out, Söderhamn
13 juni – Backyard - Festspelen, Piteå
27 juni – Lollapalooza, Stockholm
3 juli – Summer On, Båstad
4 juli – Sensommar, Sundsvall
18 juli - Kalix Sommarfest, Kalix


Fler datum tillkommer

Med en otrolig röst, stjärnstatus och karisma har Miriam Bryant snabbt blivit en av landets mest älskade artister. Förra året släpptes EP:n ”Mi Amor” – på vilket Miriam Bryant visar nya sidor av sig själv och sitt artisteri. Släppet innehåller hyllade singlar som ”Neråt/Uppåt”, ”Du Med Dig” och ”Blåmärkshårt (Mi Amor)” – alla vilka flitigt både streamats och spelats på radio. Aftonbladet delade ut fyra plus och gjorde det med ord som: ”Ett viktigt och träffande självporträtt i en tid då våra liv ständigt ska verka perfekta. Bryant räds inte för att vara trasig. Hon sjunger alltid med en känsla av spontanitet, som att hon hämtat orden direkt ur anteckningarna i telefonen eller dagboken.”

Ett nytt album som kommer att föregås av ett antal singlar släpps under hösten 2020. Och redan nu på fredag 13 mars kommer det första smakprovet – nya singeln ”Nån Av Oss”. Sida vid sida med att Miriam Bryant släpper ny musik kommer hon också göra ett antal liveframträdanden även i sommar. Nyligen avslutades den sexton stopp långa Mi Amor Tour 2020, där tiotusentals människor på slutsålda konserthus fått ta del av vårens hyllade konserter.

Surret kring Miriam Bryant började redan 2012, när debutsingeln ”Finders Keepers” blev en omedelbar radiofavorit. Fler triumfer med R&B-präglade pophits som ”Raised In Rain” (även titeln på debutalbumet) och ”Push Play” förstärkte känslan av att vi hade med en speciell sorts talang att göra, någon som avancerade från snackis till sensation 2015 i och med hennes medverkan i TV4-programmet Så Mycket Bättre. Samma år utnämndes Miriam till Årets göteborgare. I början av 2016 låg hon etta, tvåa och trea på Svensktoppen, en bedrift ingen artist klarat tidigare. Lägg till att singeln ”Black Car” blev en av hennes största framgångar, att hon kunde räkna hem två Rockbjörnen-vinster och agerade gästartist när Håkan Hellström fyllde Ullevi. År 2017 fortsatte medvinden med P3 Guld-vinst, släppet av andra albumet ”Bye Bye Blue” och ett hyllat Sommar-program i P1. I slutet av 2019 var Miriam Bryant aktuell som en av programledarna i Musikhjälpen, och för bara några veckor sedan medverkade Miriam Bryant i Jills Veranda, där hon gjorde hyllade tolkningar av bl.a Martha Wainwright och Dolly Parton.IMG 0359 IMG 0359