Chriatian Kjellvander highres 4 Chriatian Kjellvander highres 4

Christian Kjellvander släpper album och åker på turné i höst!

Med höstens nya album ”About love and loving again” (ute 30 okt) i ryggen ger sig Christian Kjellvander ut på turné med band i höst. Nedslagen sker under intima och exklusiva former för begränsade folksamlingar och många av datumen är redan slutsålda.

4 nov – Varberg, Gästis
5 nov – Halmstad, Halmstad Teater
6 nov – Örebro, Frimis
7 nov – Karlstad, Nöjesfabriken
20 nov – Umeå, Väven
27 nov – Uppsala, Katalin
4 dec – Norrköping, Arbis
5 dec – Nyköping, Culturum
8 dec – Göteborg, Stora Teatern
10 dec – Stockholm, Nalen
12 dec – Mariefred, Skottvångs Gruva


Christian Kjellvander har i många år varit en av våra främsta inhemska förvaltare av americana- och singer-songwritertraditionen, som soloartist eller med tidigare konstellationer som Loosegoats och Songs of Soil. En längre tid och i synnerhet på senare släpp har han alltmer rört sig mot en såväl friare som mörkare sorts rock som bygger mindre på konventionella låtstrukturer och hellre utforskar olika stämningslandskap, inte minst togs detta till sin spets på Tonbruket-samarbetet Doom Country i början av 2020 som möttes av jublande kritiker och som fick Nöjesguiden att utbrista ”ett sant mästerverk”.

Den 30 oktober släpps Christian Kjellvanders åttonde studiosoloskiva "About love and loving again", som bland annat innehåller redan släppta singeln "Process Of Pyoneers".