Fricky AS Fricky AS

Åre Sessions satsar digitalt – Molly Sandén, Fricky, Jesper Tjäder m.fl bland de medverkande

I väntan på att åter kunna arrangera en fysisk festival på plats i Åre, tar Åre Sessions nu klivet in i den digitala världen. Under våren släpper festivalen ett antal filmer som ska fungera som ställföreträdare för den fysiska upplagan. Stora namn från både skid-, snowboard- och musikvärlden, däribland artisterna Molly Sandén och Fricky samt freeskiåkaren Jesper Tjäder, medverkar i filmerna.

Vårsolen börjar kika fram mellan träden, men än så länge väntar många dagar i backen innan årets skidsäsong är slut. Åre Sessions, som vanligtvis arrangeras under säsongsavslutningen i Åre, var en av de festivaler som allra först tvingades ställa in när coronapandemin slog till förra våren. Ett år senare står det klart att även den kommande säsongsavslutningen kommer ske utan en fysisk festival på plats i Åre Sessions.

Men helt festivallöst blir det inte den här våren. Under de senaste veckorna har gänget bakom Åre Sessions spelat in ett antal digitala festivalupplevelser från Åre, som med start nu på onsdag kommer släppas löpande i festivalens digitala kanaler. I de olika avsnitten väntar spännande intervjuer med gäster från både skid- och musikvärlden, såväl som liveframträdanden i unika miljöer från både byn och på berget. Bland annat artisterna Molly Sandén och Fricky medverkar i filmerna, såväl som freeskiåkaren Jesper Tjäder. Den första filmen släpps onsdag 24 feb via festivalens digitala kanaler.

Åre Sessions skapades ur passionen för musik, skid- och snowboardåkning, god mat och dryck och att få förena alla dessa på en av landets vackraste platser. Åre som by, destination och festivalplats är helt unik och något festivalens hoppas förmedla genom dessa filmer.

Förhoppningen är att kunna återvända med en fysisk festival till Åre nästa säsong. Exakt när och i vilken form, det får framtiden utvisa. För nu får publiken njuta av dessa digitala vykort som förhoppningsvis både stillar festivalhungern och samtidigt lämnar ett sug inför framtiden.

Första avsnittet ute nu!

Musikfestivalen Åre Sessions har varit en given del av skidsäsongsavslutningen sedan 2017. Bakom Åre Sessions står, förutom arrangören Luger, ett kollektiv av partners, lokala aktörer och eldsjälar, som tillsammans har ritat ut ramarna för en helt ny typ av festival. Den digitala festivalsatsningen möjliggörs genom kreativt samarbete tillsammans med flera partners, som Norrlands Ljus Alkoholfri, Burton, Mercedes-Benz, Red Bull och Nordic Spirit.