Stor

Sex år efter det kritikerhyllade albumet ”Under broarna” släpper STOR uppföljaren ”Över broarna”. Han säger själv att det är ett ljusare album, en motvikt till ”Under broarnas” mörker.

”Det har varit svårt att jobba med det här projektet då jag har haft mycket som jag vill dela med mig av. Formatet att släppa album är inte längre kompatibelt med dagens sätt att lyssna på musik – men det har inte hindrat mig från att skapa, jag har gjort det för min egen skull och för de som är likasinnade.”, säger STOR.

Albumet är producerat av nya såväl som gamla bekantskaper: Charlie Bernardo, Young Earthsauce, PabloElGato, SWRD, Manny Flaco och Chords, samt musikerna Paulo Murga och Bernardo Contreras. ”Det har varit spännande att jobba med fler än en producent i det här projektet och få till den visionen som jag haft för Över Broarna.”

För STOR finns det inte ett favoritspår ur albumet utan han anser att helheten är viktigast och att lyssnaren ska få skapa en egen bild av vad han vill förmedla.

På grammisgalan 2023 fick vi ett smakprov på den världen albumet föddes i. Med 30 andinska dansare och sina två vänner, shamanerna Raul och Benito Apasa, tog han både TV-tittarna och åskådarna på plats med storm.

Albumets fokusspår ”Stora Blå” är ft. Thomas Stenström och Ison & Fille: ””Stora Blå” kommer från när jag stod vid det heliga berget Apu Ausangate i Peru med min vän Benito. Jag sjöng först ”Apu Ausangate lär mig hur man står på moln” eftersom berget är så högt över havet och ibland nuddar molnen. Tillsammans med Thomas och Ison & Fille gjorde vi om den känslan i en låt, så att folk ska känna sig lika starka och fyllda av hopp i livet som jag kände när jag var vid berget.”

Det är det albumet handlar om, att komma i kontakt med sin styrka, kärlek och kraft.

Men även snedstegen på vägen dit. Hitta nya världar i gammal kunskap från Anderna.

STOR

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.

Pressbilder

9.13 MB