Amason Instagram 1080X1350Px Alla 2 Amason Instagram 1080X1350Px Alla 2

AMASON

Ons 19 Feb Rockefeller Oslo

Amason

Tors 20 Feb Vega Köpenhamn

Amason

Fre 21 Feb Moriska Paviljongen Malmö

Amason

Lör 22 Feb Arbis Bar & Salonger Norrköping

Amason

Tis 25 Feb Cirkus Stockholm

Amason

Ons 26 Feb Cirkus Stockholm

Amason

Tors 12 Mars Storan Göteborg

Amason – Sittande publik

Tors 12 Mars Storan Göteborg

Amason – Stående publik

Fre 13 Mars Storan Göteborg

Amason – Sittande publik

Fre 13 Mars Storan Göteborg

Amason – Stående publik

För bara några veckor sedan släppte Amason ”Galaxy I” – den första delen i ett efterlängtat dubbelalbum. Den andra delen – ”Galaxy II” – släpps våren 2020 och i samband med detta ger sig Amason ut på turné med fyra stopp på svensk mark. Biljetterna släpps på onsdag kl 10.00.

Bandet Amason har varit en given del av den svenska musikvärlden sedan 2012. Den första låten som nådde offentligheten – ”Margins” – följdes av en självbetitlad EP som släpptes i augusti 2013 på INGRID, innehållande singeln ”Went To War”. År 2014 släppte Amason singlarna ”Ålen” och ”Duvan” – och året därpå släpptes äntligen debutalbumet ”Sky City”. ”Sky City” hyllades av såväl publik som kritiker som ett av 2015 års bästa album. Vid Grammisgalan belönades bandet för Årets Album och stod även nominerade i kategorierna Årets Artist, Årets Pop, Årets Textförfattare och Årets Kompositör.

Under 2015 släppte bandet också en EP på svenska, ”Flygplatsen”, som bland annat rymde en hyllad tolkning av Matti Alkbergs låt ”Tjugonde”. Året därpå kom en 3-spårig EP på engelska ”California Airport Love”, med covers på ”California Dreamin’” och ”I Want to Know What Love Is”.

Nu är alltså Amason återigen aktuella med ny musik. För bara några veckor sedan släpptes ”Galaxy I” – den första delen i ett dubbelalbum som under våren 2020 fullbordas med ”Galaxy II”. På den första delen hörs singlarna ”You Don’t Have To Call Me” och ”Marry Me Just For Fun”. I samband med albumsläppet gjorde bandet även sommarens enda spelning på Way Out West i Göteborg.

Amason har under sin karriär åkt på flera omfattande turnéer, både i Sverige och USA, men har under de senaste åren varit lite mer sparsmakade med liveframträdanden. Det är därför med stor glädje vi kan presentera att bandet åker på nordisk turné i vår, varav fyra stopp sker på svensk mark – i Stockholm, Göteborg, Malmö och Norrköping. Stoppet i Göteborg blir i form av två konserter under en och samma kväll – först en för sittande publik och lite senare på kvällen för stående publik.

Amason består av Amanda Bergman på synt och sång, Gustav Ejstes på orgel, gitarr och sång, Pontus Winnberg på piano, Petter Winnberg på bas och sång och Nils Törnqvist på trummor. Bandmedlemmarna har varit aktuella i flera olika solo- och bandprojekt parallellt med att de också arbetat på ny musik med Amason.

Sagt om nya albumet ”Galaxy I”:
”Än en gång har bandet så här med facit i hand visat att de förtjänar en stående plats inom popeliten tills den dagen de (Gud förbjude!) väljer att pensionera sig.” – GAFFA (5 av 6)

”Amanda Bergman har inget kvar att bevisa som en av Sveriges bästa sångare”

– Nöjesguiden (5 av 6)

Aftonbladet beskriver albumet som ”vacker och känslosam drömpop

Amason

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.