Ana Diaz Webb Ana Diaz Webb

ANA DIAZ

Trots att hon nominerats i kategorin Årets nykomling på Grammisgalan så har Ana Diaz en gedigen karriär bakom sig. Som låtskrivare har Diaz nämligen författat hits till namn som One Directon, Britney Spears, David Guetta, Wyclef Jean och fler därtill. Förra året klev Ana Diaz fram i rampljuset och introducerade sig själv som ett av Sveriges mest lovande pophopp med hjälp av två EP:s på svenska – ett språk hon tidigare inte rört.

Efter att ha spenderat över ett decennium utomlands återvände Ana Diaz nyligen till Sverige för att helhjärtat ägna sig åt solokarriären. Men under hela perioden utomlands har hon alltid hållit kontakten med det svenska musiklivet, och samarbetade då bland annat med Petter, Agnes, Kleerup och Daniel Adams-Ray under sporadiska Sverigebesök. Omställningen till att skriva både om och för sig själv blev vi först introducerade för på singeln ”Fyll upp mitt glas nu” som Diaz delade med sig av via den egenstartade etiketten WINWIN. Låten var en slående nutidsskildring om vi någonsin hört en, och skapade genast ett rykte om att det här kanske var nästa riktigt stora grej. På de två släppen som följde – ”Lyssna del 1” och ”Lyssna del 2” – tog Diaz bitterljuva mix av självutlämnande text och välproducerade, djupa melodier till en ny nivå. Hon var nu en given del av den svenska musikscenen.

Själv har hon beskrivit sina låtar som kärleksförklaringar till det svenska språket, att något tungt måste adresseras med kärlek och glädje i grunden. Med den inställningen har Ana Diaz frälst en enad kritikerkår, och blivit en artist värd att älska.

Ana Diaz

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.