Christian Kjellvander 2018 Luger Christian Kjellvander 2018 Luger

CHRISTIAN KJELLVANDER

I dessa tider, skuggade av mörka moln, fyllda av marginalisering och isolering är artister som Christian Kjellvander mycket nödvändiga för vår själsliga frälsning. Han omfamnar det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet.

Genom sju råa och övertygande låtar i gränslandet mellan folk, blues, americana och jazz talar Kjellvander till oss om avsked, flykt och sensationen i att anlända till en ny värld. Tillsammans med sitt band skapar Kjellvander ett sound som andas ett pulserande lugn, samtidigt som han slänger sig huvudstupa mellan intimitet och ett dynamiskt, djupt mörker. I stunder känns det som om musiken försvinner, för att sedan blixtsnabbt åter komma till ytan, glänsande transparent.

De mångfacetterade låtarna bärs upp av Christian Kjellvanders distinkta röst, som bär ekon av Leonard Cohen, Tim Hardin and David Sylvian. En röst, så smärtsamt närvarande, som lyser ännu starkare i den blixtrande övertygelsen om att känslor – rutinmässigt dolda i vardagen – kommer att stiga till ytan.

Wild Hxmans är inspelad i Christians hem och studio under en vecka i maj 2018 och släpptes i oktober 2018. Albumet har nominerats till en Grammis i kategorin Årets visa/singer-songwriter.

Med »Wild Hxmans« befäster Christian Kjellvander sin position som en av vårt lands mest egensinniga, kompromisslösa och nödvändiga konstnärer.

Pierre Hellqvist, Sonic

Det är allt annat än extrovert men rakt igenom trollbindande, med samma unika ton och temperament som alltid, och utan tvekan något av det mest övertygande denne artist har spelat in.

Håkan Steen, Aftonbladet, om "Wild Hxmans"

Christian Kjellvander

Pressbilder:

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.