Img 2742 Img 2742

D-BLOCK EUROPE

Fre 13 Mars Fryshuset Stockholm

D-Block Europe

Efter att ha tvingats ställa in höstens utsålda spelning på Under Bron på grund av sjukdom kan vi nu meddela att D-Block Europe återvänder för en spelning på Fryshuset i Stockholm den 13 mars. Köpta biljetter till spelningen på Under Bron gäller, och fler biljetter släpps i morgon tisdag klockan 10.00 via Luger.se. Häng på låset!

Kollektivet som främst frontas av långvariga vännerna Young Adz och Dirtbike LB hämtar näring från amerikansk trap men kommer från Lewisham i södra London. Musiken är tung på bas, mestadels långsamma grooves och Autotune-tweakade livsberättelser präglad av gatunärvaro. Efter att i flera år ha avancerat spikrakt uppåt i underjordiska miljöer börjar nu D-Block Europe närma sig ett bredare genombrott.

Inom den brittiska hiphopscenen sågs Young Adz länge som något av ett underbarn, han gav ut sitt första mixtape vid tretton års ålder. Dirtbike LB stod vid hans sida, imponerades, tog in vad kompisen uträttade och klev till slut fram själv som kompositör – och det var då de blev ett radarpar på riktigt. I dag får deras videor miljontals visningar på Youtube och diskografin rymmer hits som Kitchen Kings, Gucci Mane och nASSty.