Jonathanjohansson Scirocco Spotify Header 2 Jonathanjohansson Scirocco Spotify Header 2

JONATHAN JOHANSSON

Tors 24 Sep Pustervik Göteborg

Jonathan Johansson

Fre 25 Sep Plan B Malmö

Jonathan Johansson

Fre 2 Okt Mejeriet Lund

Jonathan Johansson

Lör 3 Okt Söderport Kalmar

Jonathan Johansson

Tors 8 Okt Konsert & Kongress Linköping

Jonathan Johansson

Fre 9 Okt Satin Örebro

Jonathan Johansson

Fre 30 Okt Katalin Uppsala

Jonathan Johansson

Lör 31 Okt Träkyrkan Bollnäs

Jonathan Johansson

Jonathan Johansson släpper nya albumet "Scirocco" i februari nästa år. Under våren 2020 väntar turné – med start i Göteborg den 25 mars.

En av våra främsta är tillbaka. En av våra främsta när kommer till att förena tänkvärt allvar med sprittande lekfullhet, noga genomarbetade pretentioner med spontan hänryckning, samtidsbetraktelser med självgranskande introspektion och framåtblickande R&B-pop med elektroniska stämningslandskap. Jonathan Johansson är också en av våra främsta liveartister och i samband med nya albumet ”Scirocco”, som släpps i februari nästa år, ger han sig ut på en efterlängtad turné.

Albumet ”Scirocco” föregås av singeln För oss, en introduktionsmonolog betitlad Gnuflocken & tjockteven samt en audio- och videoinstallation som bland annat visats på Fotografiska i Stockholm i veckan. Albumet är det första sedan ”Love & Devotion” (2016) som utforskade kärlekens omöjliga möjligheter. Dessförinnan släppte Jonathan hyllade ”Lebensraum!” (2015). Albumet blev till ingens förvåning en av det årets högst betygsatta svenska skivor. Sedan debuten med ”En hand i himlen” 2009 har Jonathans samtliga släpp belönats med mängder av pressrosor och allehanda prisnomineringar. Att ”Scirocco” kommer fortsätta i samma bana råder det ingen tvekan om.

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.