Moneybrother 5R0A0679 6 Lev01 Moneybrother 5R0A0679 6 Lev01

MONEYBROTHER

Anders ”Moneybrother” Wendin debuterade i slutet på 90-talet som sångare i bandet Monster. År 2002 släppte han sin första EP som Moneybrother och har sedan dess hunnit ge ifrån sig otaliga album – både som Moneybrother och på modersmål som Anders Wendin.

Med hundratals konserter i ryggen, både på egen hand och med fullt band, har Anders gjort sig ett namn som en av landets främsta liveartister och i sina olika musikaliska kostymer förenat både punk, soul, rock, tröstrikt, storslaget och intimt. År 2017 medverkade Anders Wendin i TV4-succén Så Mycket Bättre. Med sina själfulla och hyllade tolkningar sjöng han sig än djupare in i vardagsrummen och blev Moneybrother med hela svenska folket.

Nu är det dags för nästa steg. Nya albumet "Det är dom dagarna jag vill sjunga om" släpptes förra året och i samband med denna åker Anders ut på vägarna igen.

Moneybrother 0877 Moneybrother 0877

Under hösten 2019 är Moneybrother aktuell med formatet och föreställningen Performance Concert. Efter vårens elva utsålda kvällar på Dramaten i Stockholm tar Moneybrother föreställningen ut i landet i höst. Förutom Anders Wendin själv, spelar också parhästen Viktor Brobacke samt musiker Johan Persson en stor roll i föreställningen.

Föreställningen är framtagen tillsammans med Dramaten i Stockholm. Performance Concert är ett nytt format inom Dramaten& där en artist tillsammans med en regissör skapar en föreställning med teaterns verktyg. Det blir en dramatiserad konsertföreställning, som byggs av mötet mellan artist, text, skådespelare, scenografi och andra element från teaterscenen. Målet är en visuell föreställning med mycket musik och ett nytt publikmöte.

Regi: Maria Blom
Medverkande: Anders Wendin, Johan Persson, Viktor Brobacke
Tid: 1h 35 min utan paus

Moneybrother 0301 Moneybrother 0301

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.