Ozzy Luger 2018 Ozzy Luger 2018

OZZY

Fre 30 Nov Kalles Krog Piteå

Ozzy

Lör 1 Dec Babel Malmö

Ozzy

Fre 7 Dec Yaki-Da Göteborg

Ozzy

Lör 22 Dec Debaser Stockholm

Ozzy

En originell artist med ett av 2018 års allra bästa svenska album i ryggen. Med "Ett Öga Rött" har Malmörapparen överträffat alla förväntningar.

Redan för fem år sedan beskrev han sig själv som talesperson för en ny generation svenska rappare. Då var en debutsingel på väg men inte riktigt där, och bar ändå med sig ett rykte om en anmärkningsvärt vass penna med ett ännu skarpare perspektiv som växte och utvecklades hemma vid Bennets väg i Rosengård. Han kallar sig för Ozzy och har gjort musik sedan han blev tonåring, nu ett halvt liv sedan: en diktande poesiälskare som kanaliserade sin unga sorg och ilska ut ur sinnet via berättelser och skrivande.

Råhet i hans musik är omedelbar, både i texterna som glöder hett lika mycket som de blöder av känslor samt i musiken vars ljudbild reflekterar den explosivitet och smutsiga känsla han tycker att hans Malmö har. Debutalbumet Ett Öga Rött är lika personligt som det är eget, med Ozzys säregna sätt att rappa på som självklar huvudrollsinnehavare och en myriad av hårda beats som bergfast grund för honom att stå på. Under sommaren och hösten kommer Ozzy att turnera bakom Ett Öga Rött, som fått ta emot hyllningar som positionerar det som ett av 2018 års allra bästa svenska album

Malmörapparen överträffar förväntningarna med råge.

Sonic Magazine

Ozzys debutalbum Ett öga rött faller inte in i den fyrkantiga ramen av your average rap-album. Det är större än det. Färgstarkare. Bättre.

Aftonbladet

Ozzys debutalbum Ett öga rött faller inte in i den fyrkantiga ramen av your average rap-album. Det är större än det. Färgstarkare. Bättre.

Nöjesguiden

OZZY

Pressbilder