Skarmavbild 2019 07 23 Kl  21 41 49 Skarmavbild 2019 07 23 Kl  21 41 49

REFUSED

Lör 3 Okt Väven Umeå

Refused

Som följd av regeringens beslut angående folksamlingar är det inte längre möjligt att genomföra konserten med Refused på Väven den 28 mars, utan konserten kommer att flyttas fram till den 3 oktober. Säkerheten för besökare, artister och personal är alltid vår högsta prioritet och vi vidtar åtgärder enligt instruktioner från myndigheterna. Vi följer utvecklingen noggrant och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Håll kvar i din biljett – den kommer fortfarande att gälla för det nya datumet. Har du inte möjlighet att gå det nya datumet kan du återlösa din biljett, detta genom att kontakta biljettåterförsäljaren Tickster. Sista dagen för eventuell återlösen är 28 april 2020. Alla biljettköpare kommer kontaktas via mail med mer information.

Under ett par år under 90-talet riktades alla blickar mot Umeå. Åtminstone de som gillade hård musik. Anledningen var den sällsynt vitala hardcorescen som fyllde den mellanstora stadens fritidsgårdar med arga, unga människor varje vecka. Moderskeppet var bandet Refused vars efterbränning visade sig vara en perfekt grogrund för hungriga band med en dröm om att en gång bli lika bra och viktiga som förebilderna. Det blev de aldrig. Med den epokavgörande skivan ’The Shape Of Punk To Come’ från 1998 förändrade Refused inte bara den svenska scenens uppfattning av vad hård musik kan vara, utan hela världens. Uppföljaren ’Freedom’ från 2015 visade att Refused aldrig gett upp sin revolution, bara väntat på rätt tillfälle att återvända. Inom kort släpps den nya singeln ’Blood Red’, och den 18 oktober landar bandets efterlängtade femte studioalbum – ’War Music’.

Refused

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.