Refused Webb Refused Webb

REFUSED

År 2012 kom beskedet som slog ner som en bomb i musikvärlden. Refused, ett av Sveriges mest inflytelserika rockband, skulle återförenas.

Efter att ha bildats i Umeå 1991 slog Refused igenom i mitten på nittiotalet och med sitt tredje album The Shape of Punk to Come (1997) skapade de en certifierad klassiker. Den hardcorepunk som bandet gjort sig kända för blandades med influenser från bland annat post-punk, jazz och techno – tillsammans med uttryckt politiska texter. The Shape of Punk to Come räknas än idag som ett av historiens mest inflytelserika punksläpp. Med en ständig vilja att utvecklas och återuppfinna sig själva och sin musik har Refused förblivit ett av Sveriges viktigaste band, likväl som en storslagen och explosiv liveupplevelse som kväll efter kväll når nya höjder.

På senast släppta Freedom jobbade bandet med så vitt skilda producenter som Nick Launay, känd för sitt arbete med bla Nick Cave & The Bad Seeds , Kate Bush och Cassandra Wilson och svenske Shellback, som främst är känd för sitt samarbete med Max Martin (där han jobbat med bland andra Taylor Swift, Ariana Grande och P!nk). Resultatet? Ett av årets bästa och mest hyllade album från ett av Sveriges viktigaste band.

Refused

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.