Sarahklangis2019 Sarahklangis2019

SARAH KLANG

Sön 3 Nov Vara Konserthus Vara

Sarah Klang

Lör 9 Nov Vasateatern Stockholm

Sarah Klang

Tors 14 Nov The Tivoli Helsingborg

Sarah Klang

Fre 15 Nov KB Malmö

Sarah Klang

Lör 16 Nov Pustervik Göteborg

Sarah Klang

Sön 17 Nov Pustervik Göteborg

Sarah Klang

Tors 21 Nov Arbis Bar & Salonger Norrköping

Sarah Klang

Fre 22 Nov Katalin Uppsala

Sarah Klang

Lör 23 Nov Örebro Konserthus Örebro

Sarah Klang

Ons 11 Dec Gävle Konserthus Gävle

Sarah Klang

Tors 12 Dec Sundsvalls Teater Sundsvall

Sarah Klang

Fre 13 Dec Kulturens Hus Luleå

Sarah Klang

Lör 14 Dec Storsjöteatern Östersund

Sarah Klang

Sön 15 Dec Norrlandsoperan Umeå

Sarah Klang

Grammisprisad, utsålda konserter över hela landet och Skandinavien-turné med First Aid Kit. Förra året klev Sarah Klang fram som en av landets absolut främsta och med ett nytt album som släpps i höst tycks 2019 fortsätta i samma succéartade riktning. Den 25 oktober släpps Sarah Klangs andra album ”Creamy Blue” och med det i ryggen åker hon på en omfattande turné över hela landet.

Göteborgsbaserade Sarah Klang introducerade sig med en serie uppmärksammade singlar under 2016 och 2017. Med sitt omfamnande, nakna och stora uttryck blev hon snabbt namnet på allas läppar – älskad av landets mest svårflörtade musikkritiker, såväl som fans över hela världen. Framburen på en av landets mäktigaste röster, ger hon oss sin alldeles egna sammanflätning av pop, country och americana – med obotlig hjärtesorg och klassiska kärlekslåtar som utgångspunkt.

Debutalbumet ”Love In The Milky Way” släpptes år 2018 och med det infriades alla förväntningar. Albumet hyllades av allehanda tastemakers och beskrevs av bl.a Svenska Dagbladet med ord som ”hon är artisten som alla längtat efter: som står för någonting alldeles nytt, alldeles färdigt, alldeles eget och som det är alldeles omöjligt att inte golvas av”. Efter debutalbumet åkte Klang med musiker ut på en stor turné, som förutom ett slutsålt Göteborgs Konserthus även innefattade tre slutsålda konserter på Södra Teatern i Stockholm. I början av 2019 följde Sarah Klang med First Aid Kit på deras tre nordiska arenaspelningar – däribland konsert inför ett slutsålt Globen. Strax därefter prisades albumet med en Grammis för ”Årets alternativa pop”.

Med smakproven ”Endless Sadness”, ”Call Me” och nyss släppta singeln ”New Day Coming” som fingervisning, är det säkert att säga att albumet ”Creamy Blue” är en uppföljare som inte kommer göra någon besviken. Med detta i ryggen åker en av vår tids just nu främsta liveartister med en storslagen rockorkester ut på turné under hösten 2019.

Sarah Klang kan få änglar att gråta

Norrbottens-Kuriren

En timmes fullkomligt otvungen musikalisk briljans.

Dalarnas Tidningar

Rösten håller egna små konserter i konserten som likt trumsolon möts av spontana applåder.

Aftonbladet

En av de mest självklara stjärnor som fötts.

Gaffa

Mäktig kväll med gränslösa Sarah Klang.

Smålands-Posten

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.