The Tarantula Waltz Webb The Tarantula Waltz Webb

THE TARANTULA WALTZ

Efter att med 2015 års EP ”Lynx” (producerad av Kristian Matsson/The Tallest Man on Earth) lovordats av allehanda tastemakers, har The Tarantula Waltz nu äntligen gett oss den efterlängtade uppföljaren i fjärde albumet ’Blue As In Bliss’ som släppts på Woah dad! (Håkan Hellström, INVSN).

Det nya materialet är experimenterande och luftigt nytänkande med oväntade samplingar och texter som belyser samtidens osmickrande sidor, men som ändå genomgående har en positiv, framåtskridande och hoppfull underton. Han har länge kramats hårt av den svenska journalistkåren och med denna skiva har han nått en betydligt större publik, ”Blue as in Bliss” är en av de mest sålda skivorna i Sverige i år. Även flera av de amerikanska jättebloggarna och proffstyckarna som Consequence of Sound, Paste Magazine etc har ställt sig i kö för att berätta om denna spirande framgångssaga, eller som Markus själv uttryckt det; ”långsamt stigande luftballong”.

Att The Tarantula Waltz, hör hemma på en scen råder inga tvivel om. Han har turnerat nästan oavbrutet i åratal och delat scen med akter som The Tallest Man on Earth, First Aid Kit, Damien Jurado och Iron & Wine.

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.