Timbuk Luger Timbuk Luger

TIMBUKTU

Glada och stolta kan vi nu välkomna ett tungt tillskott till vår agentur. Säg hej till Jason "Timbuktu" Diakité! Just nu på turné med den självbiografiska succéföreställningen "En Droppe Midnatt".

Med vassa samhällsskildringar framspottade på ren skånska som främsta vapen har Jason "Timbuktu" Diakité blivit en av Sveriges största hiphopartister. Karriären började under det sena 90-talet i uppväxtstaden Lund, och sedan dess har han släppt ett tiotal album och mängder av singlar som alla har skakat om det Sverige som de släppts i. Med sina politiska och konfronterande texter – samt viljan att blanda in musikaliska influenser från hela världen – har Timbuktu inte bara öppnat viktiga dörrar för den svenska hiphopen, utan även inspirerat andra politiska röster att fortsätta kämpa för sin sak. En av landets viktigaste röster.

Timbuktu har sedan karriärens begynnelse vunnit en stor skara Grammisar, P3 Guld-utmärkelser och Rockbjörnar. Han har utöver musicerandet programlett flera program på P3, och släppte 2016 självbiografin En Droppe Midnatt (en bok som sålt nästan 100 000 exemplar) som även satts upp som en pjäs på Höjdenscenen under årets Way Out West och som Jason just nu också turnerar med. 2011 medverkade han i TV4-succén Så mycket bättre, där hans version av Mikael Wiehes ”Flickan och kråkan” låg kvar på Sverigetopplistan i hela 35 veckor. 2013 tilldelades Timbuktu 5i12-rörelsens pris för sina insatser mot rasism och främlingsfientlighet.

Timbuktu

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.