Zikai Zikai

ZIKAI

Tidigare i år släppte den unga talangfulla artisten och låtskrivaren Zikai låten Mountain Peak. P3 började spela singeln direkt och i februari intog Zikai scenen på Grammisgalan där även flera av Sveriges absolut största artister uppträdde. I maj släpps ny musik.

Artisten och låtskrivaren Zikai är inte ett helt okänt namn i musikvärlden. Hon skriver med artister som Zara Larsson, Tayla Parx (Ariana Grande) och Janice samt arbetar med producenter som Grammy-vinnande GRADES (H.E.R, NAO, Khalid), Fwdslxsh (6lack) och Levi Lennox (Zayn Malik, Liam Payne). Tidigare i år släppte Zikai första singeln Mountain Peak och på Grammisgalan 2019 i februari intog Zikai scenen och framförde den. Den tidigare nämnda Grammy-vinnande producenten GRADES gjorde en remix på Mountain Peak som släpptes i slutet på Mars, där han samtidigt nämnde Zikai som en av sina nya favoritartister.

Det var när Zikai kom i kontakt med producenten Mack Beats som hon först började skriva text och musik, dock främst till andra artister. Hon gästade bland annat Silvana Imam, Cherrie och Michel Dida på deras låtar. Inom kort började texterna och musiken alltmer handla om hennes egna liv och verklighet. Ett sound växte fram som Zikai kände var precis det hon sökte efter. Hon beskriver det själv som ett urbant sound med organiska influenser. Mer musik väntas i Maj från stjärnskottet Zikai.

SPOTIFY

PRESSBILDER:

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.