Agitator

Då och då dyker det upp band som vill definiera något. Sin samtid. En känsla. Ett sätt att ta sig igenom allt. Agitator är just ett sådant band, som inte drar sig för storslagna utsagor och gester som signalerar att mycket, utan motstånd förvandlas till mer.

Agitator är ett klassiskt band, som träffats som ett klassiskt band gör: vänner i som umgås i grupp. Kanske i en replokal i en källare på Kungsholmen, kanske på ett skakande tåg genom Östeuropa. På samma sätt som alla medlemmar för med sig sin specifika ingrediens till häxbrygdskitteln rör sig Agitators låtar i alla möjliga riktningar, organiskt pulserande. Bandet självt refererar till Joy Division, 22-Pisterpirkko, Kingston, techno, Olle Ljungström, The Cure och EBM.

Debutsingeln ”Vem är du om du inte är min” släpptes 8 september och firades med ett utsålt gig på Reimersholmes Hotell i Stockholm. Bandet följde upp med kraut-goth-synth-indie-pop- techno-hitten ”Stränder” den 6 oktober.

Kommande debutalbumet är producerad av Joakim Lindberg i Aerosol Grey Machine Studio i Skåne.

”Vi har lyckats lura folk till att vi faktiskt spelar techno. Psykedelisk techno men vi spelar bara ljud som vi tycker låter fina. Vi blev ett new waveigt postpunk band som sjunger på svenska. Vi låtsas ogilla saker vi älskar. Vi gillar att bada. Vi gillar att ha en neonslinga i vår replokal så att det känns som att man är i Berlin. Före spelningar går vi runt i cirklar eller sitter ner medans Felix hoppar runt och försöker nudda taket till Tom Waits och Mintu.”

Agitator är:
Felix Lindström
Vilgot Andersson
Tage Ruin
Jacob Setterberg
Stig Wrethed

Boka artist här

Lyssna här