AJ Tracey

I ett talangtätt och grime-utvecklande landskap är det få som sticker ut så som AJ Tracey gör. Efter att ha sålt över 20 000 biljetter i England redan innan han släppt sitt debutalbum adderar nu den prisbelönta artisten ytterligare ett antal konsertdatum i Europa. Sverige har fått den stora äran att husera två av dessa – på Babel i Malmö och på Kraken i Stockholm. Biljetterna släpps på fredag kl 11.00.

Med en unik förmåga att vrida och vända på ord drog AJ Tracey till sig uppmärksamhet redan som 16-åring. Omtalade mixtapes följdes av fem olika EP:s mellan 2015 och 2017. Londons piratradio-scen var snabba på bollen och gjorde sitt för att presentera den spännande rösten för en större publik. På kort tid stod AJ Tracey inför det stora genombrottet.

Under 2018 har AJ Tracey släppt singlar som klättrat in på de brittiska singellistorna, turnerat i Europa och haft en egen headlineturné hemma på de brittiska öarna. Han har också, som många grime-artister före honom, använt sin röst även på en politisk arena och för varje uttalande, låt och scenframträdande har han visat att han gått från att vara en ung talang till att bli en mångbottnad artist. I februari 2019 släpper den prisbelönta artisten sitt självbetitlade album – en milstolpe för en av västra Londons nu mest spännande artistkarriärer. Albumet är inspelat i både London och LA och är ett alster som manifesterar Traceys breda register av sound, genrer och talang – och ett av nästa års mest efterlängtade urbana släpp.