Alice5 X 2B Photo Marta Thisner Alice5 X 2B Photo Marta Thisner

ALICE BOMAN

På grund av rådande restriktioner av folksamlingar ställs tyvärr konserten med Alice Boman på Göta Lejon in. Köpta biljetter återlöses automatiskt till det konto som användes vid köpet. Alla biljettköpare kommer kontaktas via mail.

Meddelande från Alice: ”Det känns väldigt tråkigt att behöva ställa in den här spelningen. Men jag ser fram emot att spela i Stockholm någon gång framöver, förhoppningsvis om inte allt för lång tid.”

Alice Boman om att ge sig ut på turné:

”Jag längtar verkligen efter att spela live igen, det är något av det bästa jag vet. Det var ett tag sedan sist som jag hade ett gäng spelningar i rad så det ser jag verkligen fram emot. Att gå in i den där bubblan. Det ska bli så kul att spela det nya materialet och att spela tillsammans med Hey Elbow igen” säger Alice Boman och syftar på sitt återkommande kompband.

"Dream On" är ett personligt album om kärlek och uppbrott. Alice nämner också att musiken formats av olika miljöer och platser hon befunnit sig på, som svensk landsbygd, Köpenhamn, London, Los Angeles – och genom att lyssna på bl.a. Elvis Presley, Cindy Lauper, Portishead och Pink Floyd.

”Många låtar kommer ur en sorgsen känsla, att något är förlorat eller trasigt eller inte slutade på sättet du ville. Att få uttrycka allt det där gör en liksom lite starkare. Och det är fint att dela med sig av det för det känns som att alla kan känna igen sig i dom där känslorna. Jag hoppas att någon kanske finner tröst i det, att vi alla går igenom liknande saker. Det finns inga glada låtar här, det är en sorgsen skiva, men jag hoppas att den är hoppingivande också” säger Alice Boman om ”Dream On”.

Alice Boman har släppt två hyllade EPs, Skisser (2013) och 2014 års EP II, fått lovord från kritiker och hennes musik har hörts i TV-serier som Transparent, Wanderlust, 13 Reasons Why och Gösta. Sedan EP-släppen har hon också släppt enskilda singlar som “Heartbeat”, “Dreams” och “End of Time”.