Amason Amason

AMASON

Imorgon Frihamnspiren Göteborg

Amason

Tors 8 Juni Loaded Oslo

Amason

Fre 9 Juni Rosendal Garden Party Stockholm

Amason

Lör 22 Juli Varberg Strömma Farmlodge

Amason

Lör 29 Juli Grå Gåsen Burgsvik

Amason + Moonica Mac

Tors 3 Aug Bjerreds Station Bjärred

Amason

Lör 5 Aug Lilla Björkö Mariestad

Amason

Lör 26 Aug Vangenfestivalen Haugesund

Amason

Det svenska musiklandskapet vore tomt och färglöst utan supergruppen Amason.

Alla riktigt bra band har en gemensam nämnare: helheten är större än summan av delarna. Att detta även gäller supergruppen Amason säger väl ganska mycket. Trots att medlemmarna kommer från band som Miike Snow, Dungen och Little Majorette och att de i Amanda Bergman har Sveriges bästa röst, så förblir Amason ett band i ordets bästa bemärkelse. Demokratiskt, osjälviskt och följsamt spelar alla för låtens bästa och resultatet är inget annat hypnotiskt.

Amasons självbetitlade debut-EP släpptes i augusti 2013. Året därpå kom singlarna ”Ålen” och ”Duvan”, tätt följt av debutalbumet ”Sky City”. Albumet hyllades av såväl publik som kritiker och belönades på Grammisgalan för Årets Album.

På senaste syskonalbumen ’Galaxy I’ (2019) och ’Galaxy II’ (2021) möter vi ett Amason som experimenterar mer än någonsin utan att någonsin bort sin melankoliskt mjuka kraftfullhet. Ett av Sveriges absolut bästa band lämnar ingen besviken.

”Än en gång har bandet så här med facit i hand visat att de förtjänar en stående plats inom popeliten tills den dagen de (Gud förbjude!) väljer att pensionera sig"

- GAFFA

”Amanda Bergman har inget kvar att bevisa som en av Sveriges bästa sångare”

- Nöjesguiden

Amason

  • Amason story Amason story

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.

Pressbilder