Amason story Amason story

AMASON

Tors 8 Juni Loaded Oslo

Amason

Fre 9 Juni Rosendal Garden Party Stockholm

Amason

Det svenska musiklandskapet vore tomt och färglöst utan supergruppen Amason.

Den första låten som nådde offentligheten – ”Margins” – följdes av en självbetitlad EP som släpptes i augusti 2013, innehållande singeln ”Went To War”. År 2014 släppte Amason singlarna ”Ålen” och ”Duvan” – och året därpå släpptes äntligen debutalbumet ”Sky City”. ”Sky City” hyllades av såväl publik som kritiker som ett av 2015 års bästa album. Vid Grammisgalan belönades bandet för Årets Album och stod även nominerade i kategorierna Årets Artist, Årets Pop, Årets Textförfattare och Årets Kompositör.

Under 2015 släppte bandet också en EP på svenska, ”Flygplatsen”, som bland annat rymde en hyllad tolkning av Mattias Alkbergs låt ”Tjugonde”. Året därpå kom en 3-spårig EP på engelska ”California Airport Love”, med covers på ”California Dreamin’” och ”I Want to Know What Love Is”.

Nu är alltså Amason återigen aktuella med ny musik. På 2019 års "Galaxy I” – den första delen i ett dubbelalbum som väntas landa under 2020 – delade man med sig av "You Don’t Have To Call Me” och ”Marry Me Just For Fun". Under våren 2020 åkte Amason på en Skandinavien-turné inför fullsatta konserthus.

Amason består av Amanda Bergman på synt och sång, Gustav Ejstes på orgel, gitarr och sång, Pontus Winnberg på piano, Petter Winnberg på bas och sång och Nils Törnqvist på trummor. Bandmedlemmarna har varit aktuella i flera olika solo- och bandprojekt parallellt med att de också arbetat på ny musik med Amason.”Än en gång har bandet så här med facit i hand visat att de förtjänar en stående plats inom popeliten tills den dagen de (Gud förbjude!) väljer att pensionera sig"

- GAFFA

”Amanda Bergman har inget kvar att bevisa som en av Sveriges bästa sångare”

- Nöjesguiden

Amason

  • Amason story Amason story

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.

Pressbilder