Arctic Monkeys

Den 29 april kommer legenderna i Arctic Monkeys till Avicii Arena för sin första stora arenaspelning i Sverige någonsin och precis allt tyder på att det kommer bli en kväll för historieböckerna. Biljetterna släpps fredag 14 oktober klockan 10.00 via Luger.se!

Speciel guests: Inhaler

Alltsedan Arctic Monkeys äntrade scenen har de abonnerat på titeln som Englands största och mest inflytelserika band. Skivan ’Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not’ (2006) är inte bara den snabbast säljande debuten i Englands historia utan också allmänt betraktad som ett av de allra bästa debutalbumen någonsin. Sedan dess har kvartetten från Sheffield fortsatt att förfina sin nervigt, litterära indierock och aldrig slutat överraska.

Under hösten har Arctic Monkeys släppt två fullständigt makalösa singlar det kommande albumet ’The Car’ som släpps den 21 oktober. ”Sci-fi is off the table. We are back to earth” har sångaren Alex Turner lovat fansen, och att döma av den 60-tals färgade produktionen och drabbande texterna har vi ännu ett mästerverk att vänta.