Augustine press photo Augustine press photo

AUGUSTINE

Att hålla det litet men ändå få det stort. Det är något av devisen för Augustine, vars magnetiska röst förtrollar och attraherar allt fler lyssnare.

Indiefenomenet från västsvenska Jörlanda blev på kort tid en av de mest omtalade artisterna med singlar som Luzon och A Scent of Lily samt EP:n Wishful Thinking under 2019. Hans kritikerrosade debutalbum Weeks Above The Earth låg etta på Dagens Nyheters albumtopp under flera veckor efter släppet i oktober 2021 och resulterade även i två Grammisnomineringar i kategorierna Årets Album och Årets Alternativa Pop.

Augustine samarbetar sedan starten med sina trogna samarbetspartners och producenter Rassmus Björnson och Agrin Rahmani (LÉON, Skott, Robinson, Veronica Maggio). Tillsammans bäddar de in Augustines sång i stämningstäta och solblekta ljudlandskap med tänkvärda texter som lyssnarna kan relatera till.

Med debutsingeln Luzon hittade Augustine direkt ett uttryck där han kände sig bekväm. "Den satte en stämpel för hur vi ville att soundet skulle vara. Just att det inte är så många element i den men att den ändå uppfattas stor. Den var i den världen vi ville vistas”, säger han och lägger sedan till. "Det var befriande att landa där. Mycket av det jag hade gjort tidigare blev annars arenastort och brötigt men själv har jag helst lyssnat på musik som The xx, som lyckas få fram det stora med mer sparsamma medel."

Boka Artist

Pressbilder: