D t2x C9 Q D t2x C9 Q

AUGUSTINE

Fre 4 Feb Moriska Paviljongen Malmö

Augustine

Lör 5 Feb Copenhagen Distillery Köpenhamn

Augustine

Fre 11 Feb Parkteatret Oslo

Augustine

Lör 12 Feb Pustervik Göteborg

Augustine

Fre 18 Feb Katalin Uppsala

Augustine

Lör 19 Feb Nalen Stockholm

Augustine

Att hålla det litet men ändå få det stort. Det är något av devisen för Augustine, vars magnetiska röst förtrollar och attraherar allt fler lyssnare.

Det var i fjol röstfenomenet från västsvenska Jörlanda blev en av de mest omtalade indieartisterna med singlar som Luzon och A Scent of Lily, vilka lite senare kompletterades med tre spår på den hyllade EP:n Wishful Thinking som blev en av P3:s mest spelade och dessutom resulterade i en Manifest-vinst (i Pop-kategorin).

Under 2020 har den hyllade EP:n följts upp av nya alster – däribland "Picking Up Speed" – där den 23-årige sångaren ger ytterligare prov på falsetten som blivit något av hans signum. Som tidigare samarbetar han här med trogne samarbetspartnern Rassmus Björnson och producenten Agrin Rahmani (LÉON, Skott, Robinson, Veronica Maggio). Tillsammans bäddar de in Augustines sång i stämningstäta ljudlandskap med tänkvärda texter som lyssnaren ofta kan relatera till.

Med debutsingeln Luzon hittade Augustine direkt ett uttryck där han kände sig bekväm. "Den satte en stämpel för hur vi ville att soundet skulle vara. Just att det inte är så många element i den men att den ändå uppfattas stor. Den var i den världen vi ville vistas”, säger han och lägger sedan till. "Det var befriande att landa där. Mycket av det jag hade gjort tidigare blev annars arenastort och brötigt men själv har jag helst lyssnat på musik, som The xx, som lyckas få fram det stora med mer sparsamma medel."

005 Augustine Foto Oskar Omne 49Mb 005 Augustine Foto Oskar Omne 49Mb

Boka Artist

Pressbilder: