Augustine

Med sitt senaste album “Youth And Why It Ends” i ryggen är Augustine nu ute på vägarna. Under året har de haft en nära utsåld Skandinavien- och Europa-turné och nu släpper de ytterligare fyra datum i England. Första stoppet äger rum i London den 3 oktober. 

I slutet på förra året kom Augustines andra album “Youth And Why It Ends”. Bara ett par månader senare var det turnépremiär. Och den som gillar hur Augustine låter på skiva kommer onekligen gilla att se dem live. Några som kan intyga detta är Göteborgs-Posten, som gav Augustines spelning på Trädgår’n i vintras betyget 4 av 5.

DN i sin tur omnämnde bandets spelning på Katalin i Uppsala som “övertygande och vacker”. Men vad som kanske mer än något annat vittnar om aktens liveförmåga är nog ändå turnéschemat. Sedan albumreleasen har Augustine nämligen gjort hela 17 spelningar, med nedslag i bland annat Berlin, Paris, Amsterdam och New York.

Nu låter man meddela att turnén, som varit nära på utsåld, förlängs med nya datum i England i höst. Spelningarna kommer bli de sista för i år, eftersom Augustine redan i höst planerar släppa ny musik.

“Det har varit så himla kul att få göra den här turnén under våren och sommaren och det känns så lyxigt att få förlänga den in i hösten också. Vi vill ju inte att det ska ta slut! Nu får vi utveckla och förbättra showen samt kanske spela lite nya låtar från sommaren.”, säger Augustines sångare och frontman Fredrik Gustafsson.

Aktuell med Nile Rodgers-tolkning

Nyligen släpptes också Augustines singel “Spacer”, som är en tolkning på Nile Rodgers låt med samma namn. De blev tillfrågade att tolka låten, spela in den och framföra den live på årets Polarpriset-gala, där Nile Rodgers tog emot pris. Eftersom Augustine influerats av Nile Rodgers i flera av sina egna alster kändes uppdraget både “hedrande och naturligt”, och nu är låten äntligen tillgänglig för allmänheten på riktigt. Nile Rodgers har bland annat varit en stor inspiration till låten “Woman” från Augustines senaste album “Youth And Why It Ends”.

AUGUSTINE

Pressbilder:

Boka Artist