Aurora

Den inplanerade konserten med Aurora på Fållan i Stockholm flyttas från den 6 mars till 25 augusti 2022. I samband med detta byter konserten lokal till Fryshuset, Arenan. Köpta biljetter gäller fortfarande, så håll i din biljett. Kontakta din biljettåterförsäljare vid eventuella biljettfrågor.

Support:
Sei Selina

Ett par gånger per generation dyker det upp en musikalisk urkraft lika egensinnig som den är kommersiell. Artister som lyckas bibehålla sin unika särart samtidigt som de skapar framåtblickande, knivskarp popmusik. Kate Bush och Björk är två exempel, norska Auruora ett mer samtida. Den nu 25-åriga artisten har konstruerat ett sagoliknande universum fyllt av nordisk mytologi, ekologi och inte minst det singulära väsen som är Auruora själv. Den storslagna musiken är ena sekunden luftig och meditativt atmosfärisk för att sedan förvandlas till en vild storm av smattrande slagverk och stora känslor. Alltid drabbande, aldrig förutsägbar.

När Kate Perry berättade för världen att hennes favoritlåt var ’Runaway’ 2015 var det inte många som hade hört talas om Aurora. 2022 är läget annorlunda. Aurora Aksnes har idag hunnit få hundratals miljoner streams, fått Billie Eilish att vilja bli artist, sjungit i filmen Frost 2, släppt det hyllade albumet ’All My Demons Greeting Me As A Friend’ (2016) två sammankopplade EP-skivor ’Infections Of A Different Kind – Step 1’ (2018) och ’A Different Kind Of Human – Step 2’ (2019) samt alldeles nyss ytterligare ett magiskt album betitlat ’The Gods We Can Touch’. Missa inte spelningen på Fryshuset den 25 augusti!