Ayla

Den Malmö-baserade artisten, sångerskan och musikproducenten Ayla skapar musik där stommen är hennes unika röst. Att uppleva Ayla live är en drömsk resa där publiken bjuds in till ett universum av vackra melodier, medryckande rytmer, frigörelse, attityd och lekfullhet. I höst släpper Ayla “Pussel” – hennes fjärde egenproducerade album där hon tar med lyssnaren på en resa genom livets yttre och inre pussel, där den första singeln “Vem fan e du” är ute nu.

Med sina tidigare två släppta album ”Ayla Shatz” (2014) och ”Klarspråk” (2019) samt EP:n ”Loops and Thoughts” (2017) har Ayla satt tonen för sin mångsidighet och konstnärliga bredd. 2014 tilldelades hon SKAP:s textförfattarpris och 2019 kammade hon hem priset för Årets Rytm på Manifestgalan med ”Klarspråk” – albumet som cementerade hennes plats inom den svenska musikscenen. I en alldeles egen fusion av dub/reggae/elektroniska skapar Ayla inte bara musik utan snarare en fysisk upplevelse som tar lyssnaren genom en resa av feta basgångar, folkmusik, indie, elektroniska influenser och alternativa genretolkningar.

Ayla beskriver skapandeprocessen av höstens kommande album ”Pussel” som en resa genom ett soundsystem på ett rave i skogen, ner till Alice i Underlandet, ut genom isländska vulkaner och vidare till stillsamma skogsplatser som vaggar lyssnaren till total trygghet. Med albumet vill hon förmedla en musikupplevelse som får den som känner sig ensam att känna total gemenskap och connection med sig själv och sin omvärld – genom ljud.

Genom åren har Ayla har inte bara varit flitig i sitt soloprojekt utan har också samarbetat med andra framstående artister och producenter. Framför allt har hon turnerat med Cleo under flera år. Men hon har även synts en hel del tillsammans med musikkollektivet Random Bastards från Umeå samt delat scen med artister som Broder John och Promoe.

Boka artist här

Lyssna här

Erik NylanderErik Nylander

Press

Erik Nylander
Erik Nylander
Erik Nylander
Erik Nylander