Bastille

Bastille är indiebandet som nästan över en natt gick från att släppa 7-tumssinglar till att bli ett av världens största band. Med två nya fantastiska singlar samt ett skivsläpp runt hörnet är det dags för bandet att komma till Sverige för en efterlängtad konsert på Annexet den 16 februari.

Bastilles resa är av det mer osannolika slaget. 2010 släppte de sin första 7-tumssingel på ett obskyrt indiebolag, tre år senare var de ett av världens allra största rockband. Hur gick detta till i en tid som inte är särskilt gynnsam för just rockmusik? Först och främst så skriver bandet melodier som torde göra världens låtskrivarelit grön av avund. Hookar som letar sig in i hjärnans mest primitiva skrymslen och stannar där; Pompeii någon? För det andra har Bastille få övermän vad gäller pianodriven, maximalistisk rock. Det är extasiskt, dynamiskt och produktionen synnerligen samtida. Och längst fram hittar vi sångaren och låtskrivaren Dan Smith, som utan att förlora sig i kändisskapets lockelser verkar vara ungefär den han alltid har varit. En filmnörd som fyller sina låtar med populärkulturella referenser, citat från filmer och hänvisningar till romersk mytologi. 

Live sker det dock en förvandling. Den ödmjuke och genomsympatiska Smith lämnar hämningarna backstage och blir något annat. Han studsar, springer och lockar publiken att sjunga med i låtar som verkar gjorda för att sjungas med i. Med två nya fantastiska singlar samt ett tredje studioalbum på väg kommer Bastille nu till Sverige och Annexet för en efterlängtad konsert.