bdrmm

bdrmm är ett band med fyra medlemmar som är baserat i Hull och Leeds. Musikaliskt finns det nickar till The Cure, Deerhunter och DIIV, medan bandet refererar till RIDE och Radiohead. Det finns också ekon av krautrock och postpunk, från The Chameleons till Protomartyr, plus proto-shoegaze från Pale Saints ”The ComfortsOf Madness”. efter att ha bildats 2016 spelade bandet oavbrutet och var förband till bland annat Fat White Family, Her’s och Viagra Boys.

Ryktet om bandets liveshower växte snabbt och deras tidiga släpp togs upp av bland annat So Young och The Line Of Best Fit. När Steve Lamacq spelade dem i sitt sena program Recommendends på BBC Radio 6 Music lyssnade Sonic Cathedral. Skivbolaget återutgav den tidiga singeln ”C:U” på en 7″ som en del av sin Singles Club och följde upp den med samlings-EP:n ”If Not, When?”, som båda sålde slut och vann legioner av nya fans – inte minst Lauren Laverne, Huw Stephens och John Kennedy. De spelade in sitt kritikerrosade och nästan självbetitlade 10-spåriga debutalbum ”Bedroom” i slutet av 2019 i The Nave-studion i Leeds med Alex Greaves (Working Mens Club, Bo Ningen) och det masterades i Brooklyn av Heba Kadry (Slowdive, Beach House). Den släpptes i juli 2020 och var en enormt fulländad debut och ett verkligt steg upp från deras tidiga singlar, både ljudmässigt och textmässigt; ord som ”It’s not that I didn’t try and keep my shit together / This whole ordeal just took over” (från låten ”Gush”) verkade bara passa perfekt in i tiden och talade till en pandemitrött publik.

Som ett resultat av detta blev ”Bedroom” en av de underjordiska hitsen i Lockdown, enligt The Guardian, med rave reviews överallt från bloggar till bredblad. Efter att ha spelats i mängder, sålt ut tryckning efter tryckning och kommit in på den officiella brittiska listan vid tre olika tillfällen hamnade albumet på Rough Trade’s topp 10-lista över 2020 års album.