Beverly Kills

Beverly Kills har etablerat sig som något av det mest spännande inom Svensk alternativ musik. Med debutalbumet Kaleido från 2022 implementerade bandet inte bara en helt ny variant av Göteborgsindie utan kastade sig också ännu längre in i sitt drömlandskap av melodisk postpunk. Med reverbdränkta syntslingor, explosiva känslourladdningar och lika delar cyniska som romantiserande betraktelser av vardagen, har de nästan paradoxalt lyckats kombinera den trygga melankolin med ren och skär eufori. Beverly Kills har lyckats ta sig till helt nya platser. Både ljudmässigt och rent bokstavligen.

De senaste åren har bandet gjort succé både nationellt och utomlands. De har turnerat i Mexiko, imponerat på både SXSW och Reeperbahn, samt agerat förband till indie legendarer som Wolf Alice. De har spelats i P3, KEXP och hyllats i bland annat BrooklynVegan och NBHAP. Och var de än tycks hamna blir folk helt enkelt som förälskade. I höst släpper Beverly Kills sitt andra album, men redan i vår släpptes singeln Sunset Drive. Ett tydligt exempel på den balansgång mellan ångest och extas som de gjort sig kända för. Men när deras övriga musik ofta kan ses som en längtan bort, är Sunset Drive snarare att hitta hem.

Så här beskriver Beverly Kills själva Sunset Drive:

“Det är en av de första låtarna vi skrev till albumet, och den cementerade lite av det sound vi ville arbeta vidare med. Låttiteln är hämtad från en konversation vi överhörde i Austin: ”there’s a White Claw party at Sunset Drive!”. Det kändes som att vi var med i en amerikansk college-film. En animerad verklighet. Låten handlar om att ta sig vatten över huvudet, och att man till slut kan dricka så många enheter alkohol att det slutar bli kul.”

Boka artist här

Lyssna här

Jakob Ekvall
Jakob Ekvall
Jakob Ekvall