Beverly Kills

Beverly Kills räds inte för att bana sin egen väg. Med fötterna på jorden och sina huvuden bland molnen balanserar de på knivseggen mellan det familjära och det outforskade. Drivande post-punk möter sceniska popmelodier i samtida reflektioner av kärlek, vänskap, uppväxt och uppror. Musiken genomsyras av glädje och ostoppbar energi, som sällan låter sin omgivning bli oberörd.

Med rötter i Umeå och Örebro har medlemmarna Alma Westerlund, Viggo Mattsson, Hampus Höggren, och John Jonsén funnit sin plats i Göteborg, där de sömlöst hittade ett sammanhang tillsammans, ständigt med blicken ut över världen.

På 2022 års debutalbum Kaleido expanderade bandet ytterligare mot drömmigare och mer dansanta element, utan att någonsin förlora sitt distinkta postpunk- och indie-crossover-sound. Efter utsålda spelningar i hemstaden Göteborg och en veckolång turné i Mexiko avslutade de året med att öppna för Wolf Alice för att sedan ta sig an USA och SXSW.

Bandets senaste singel ‘Melatonin’ är det första steget i en ny riktning, mer energisk och fokuserad än någonsin.

“Beverly Kills är ett band som betyder något, som står för något. Du sätter helt enkelt inte på en Beverly Kills-skiva för att ‘ha lite ljud i bakgrunden’ – du sätter på den för att den förstår dig”

GAFFA

”På Kaleido får jag exakt det jag vill ha av ett band idag. Tighta, välskrivna låtar med bra driv och kreativa arrangemang.”

Nöjesguiden

Boka artist här

Lyssna här

1.77 MB
2.23 MB