Billy Bragg

Billy Bragg blir äldre och äldre och sångerna blir argare och argare för varje minut av universell orättvisa som plöjer över vår jord. Kan en sång förändra världen? Kanske inte världen men den kan förändra dig – det är individen som behöver beröras, en devis Bragg praktiserat under sin trettio-åriga karriär. Om och om igen.

Med en burkig gitarr i ena handen och den andra näven knuten i luften har Bragg gett oss åtskilliga hjärtevärmande punkfolklåtar att sjunga med till. Från de rökiga pubarna i det sena sjuttiotalets England och vidare till jordens alla hörn har han pumpat upp ångan med låtar som ”A New England” och ”Sexuality”.

Bragg har haft stort inflytande både politiskt och musikaliskt på generationer av musiker. Hans relevans och tidlösheten i musiken gör att nya fans hela tiden tillkommer. I år fyller debutalbumet Life’s a Riot with Spy vs Spy 40 år vilket självklart måste hyllas med en serie spelningar. Det är med största glädje och förväntan vi välkomnar denna ikon till Stockholm och Göteborg i höst. 24 september på Pustervik och 26 september på Berns är datumen att ringa in i kalendern – biljettsläpp fredag 17 mars klockan 10.00.