Bottenviken

Projektet Bottenviken har hyllats av kritiker i hela Norden för debutalbumet ”Du och jag – ett rike – ett land” (2023), med svenska tolkningar av musik från Finland. Just nu turnerar de i Sverige och Finland.

Musikartisterna Love Antell, Mattias Björkas och Thella Johnson startade Bottenviken tillsammans med målet att sammanföra musiker, konstnärer och författare från Finland och Sverige för en dialog över Östersjön genom musik och texter. Utöver debutalbumet ligger projektet även bakom den uppmärksammade podden och programserien ”Vi lyssnar på Finland – ett samtal om musik” i Sveriges Radio. Sedan våren 2023 har Bottenviken-bandet gjort bejublade spelningar bl.a på Way Out West i Göteborg, Södra Teatern i Stockholm och Savoy-Teatern i Helsingfors.

Om sångarna och initiativtagarna:

Thella Johnson är journalist, musiker och författare. Hon är verksam som programledare och producent för Sveriges Radio. Hon har varit SR:s korrespondent i Helsingfors, och debuterade våren 2023 som författare med romanen ”Fred” (Norstedts).

Mattias Björkas är musiker och skribent. Han är frontperson och låtskrivare i bandet Vasas Flora och Fauna.

Love Antell är musikartist och bildkonstnär. Han är verksam både som soloartist och med bandet Florence Valentin. Han har medverkat i den prisbelönta filmen ”Ingen riktig finne” (Laulu koti-ikävästä – 2013), och serien ”Love i Finland” för Sveriges television (2015).

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.