Brent Cobb

Georgiasonen Brent Cobb har på kort tid blivit en av den unga Nashvillescenens mest uppskattade och respekterade neo-country-outlaws. Både som låtskrivare och artist. Genombrottet kom härom året med hyllade platta ”Shine on Rainy Day”, inspelad av kusinen och mästerproducenten Dave Cobb – som på senare år vunnit mängder av americana och country-Grammys för sitt arbete med artister som Chris Stapleton, Sturgill Simpson Jason Isbell, Lindi Ortega och Anderson East.

Brent Cobb har ett tillbakalutat tilltal som osar småstadsliv, arbetarklassmentalitet och god grannsämja. Hans sydstatsamericana är präglad av country och sydstatsrock hörd över gamla radios, på slitna vägrenshonkeytonks eller på efter-BBQ-bakgrådsjams.

Kusinerna Cobb samarbetar återigen på nya årets uppföljare ”Providence Canyon”, ett album lika självklart, enkelt och ödmjukt självsäkert som en småstadsgrabb som trygg med sin begåvning har hittat sin plats i tillvaron. En sann southern gentleman, med en rebells hjärta, glimten-i-ögat-humor och sydstatsdialekt.

”Providence Canyon” har redan hyllats av Rolling Stone (4/5) och American Songwriter, han har turnerat med storheter som Chris Stapleton och Miranda Lambert. I höst kommer han tillbaka till Skandinavien och gör nya besök i Stockholm och Göteborg med sitt band.