Casper The Ghost

De fortsätter gå från klarhet till klarhet. Casper The Ghost är duon som blivit alltmer egna i sitt uttryck, vars sound har utvecklats med tiden. Från debutens hip-hop, emo-rock och trap, till vad som idag definieras som modern Alt-Rock influerat av dåtidens pop-punk. Nyligen sålde deras genombrottsingel ”.Bound” platina och efterföljande singel ”Flipside” guld, trots att duon verkar i utkanten av den urbana undergroundscenen når de över 200,000 lyssnare i månaden på Spotify. Något som manifesterar den DIY-kultur inom Gen-Z som Casper The Ghost blivit en självklar del av.

Kort efter deras debut 2017 uppträdde duon på Huddikkalaset, en spelning som av festivalen utsågs till ”den bästa genom tiderna”. Sedan dess har de fortsatt skapa all musik själva i studion i Järvsö, singel efter singel visar Casper Brodin och Victor Hillbom prov på melodisinne och känslomässiga arrangemang som synkar väl med touch screen-generationen.

2021 var ett produktivt år med en rad singlar, som uppmärksammades både på hemmaplan och internationellt. Året inleddes med singeln ”Again” vilken hyllades av Spotify’s ’Head of Rock’ US, Allison Hagendorf som konstaterade ”the most insanely catchy hook!”. I slutet av året släpptes singeln ”BAD” ft. Jutes som fick omedelbar radiosupport och B-rotation på P3, vilket resulterade i att de utsågs till ”Framtidens Artist” under december månad.

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.

Pressbilder

Yoye Lapogian