Charley Crockett

Charley Crockett är en självlärd amerikansk singer-songwriter och bluesmusiker som har gjort sig ett namn med sin innerliga röst, sprakande framträdanden och medryckande låtar. Född i San Benito, Texas, 1984, där Crockett växte upp med att lyssna på allt från blues och country till rock and roll och hiphop. Hans eklektiska musiksmak återspeglas i hans egna musik, som kombinerar inslag av traditionell blues, klassisk country och modern Americana.

Crocketts musikaliska resa började när han lämnade hemmet vid 17 års ålder och livnärde sig som gatumusikant i New Orleans. Han finslipade sina färdigheter som artist och låtskrivare genom att resa landet runt och spela på barer, klubbar och festivaler. 2015 släppte han debutalbumet, ”A Stolen Jewel”, som mottogs väl av både kritiker som fans.

Sedan dess har Crockett släppt ytterligare elva album, inklusive bland andra ”Lil G.L.’s Honky Tonk Jubilee”, ”Welcome to Hard Times” och senaste ”The Man from Waco” (2022). Hans musik har prisats för sin autenticitet, råa känslor och old school-sound. Temat för texterna är ofta kärlek, sorg och försoning, och hans musik har en tidlös klang som överskrider både genre som stil.

En av de saker som skiljer Crockett från andra samtida musiker är hans förmåga att skapa kontakt med sin publik. Han har en magnetisk scennärvaro och en karisma som drar in folk – oavsett om han uppträder på en liten klubb eller en stor festival.

Som en avlägsen släkting till folk- och ‘frontier’-hjälten Davy Crockett, lever “King of the Wild Frontier” vidare i Charley.