Skarmavbild 2022 08 21 kl 16 29 28 Skarmavbild 2022 08 21 kl 16 29 28

COLDPLAY

Efter Coldplays sex slutsålda spelningar på Londons Wembley Stadium, meddelar bandet idag att deras Music Of The Spheres-turné fortsätter nästa sommar med flera stopp i Europa – inklusive två spelningar på Ullevi i Göteborg den 8 & 9 juli 2023. Biljetterna släpps torsdagen den 25 augusti klockan 10.00!

Sedan bandets rekordstora turné började i Costa Rica i mars 2022, har mer än fyra miljoner biljetter sålts till konserterna i Sydamerika, Nordamerika och Europa, vilka har hyllats av såväl kritiker som fans (ett urval från Wembley-recensionerna nedan).

Turnén har också hyllats för sina banbrytande hållbarhetsinitiativ. Detta inkluderar att showen drivs av 100 % förnybar energi på nästan alla platser, användandet av världens första batterisystem som går att använda på turné (tillverkat av 40 stycken BMW-elbilsbatterier), elcyklar och kinetiska dansgolv som låter fansen hjälpa till att ge energi till showen, solpaneler och vindkraftverk på varje plats, ett löfte om att minska utsläppen från turnén med 50 %, incitament för att uppmuntra fans att resa hållbart till konserterna samt att ett träd planterats för varje såld biljett. Fullständig information kring detta hittas på sustainability.coldplay.com.

De nya turnédatumen teasades via så kallade påskägg i bandets nya video för låten Humankind (tagen från deras senaste album, Music Of The Spheres) som hade premiär förra veckan. Precis som många av bandets uppmärksamma fans också upptäckte fanns det i den även hintar om ytterligare konserter i Sydostasien och Nordamerika.

Biljetterna till bandets spelningar på Ullevi, vilka blir Coldplays första på svensk mark sedan 2017, släpps på torsdag 25 augusti klockan 10.00.

"A fantastical feel-good bonanza"

NME ★★★★★

“As good as it gets"

London Evening Standard ★★★★★

"A fantastical feel-good bonanza"

NME ★★★★★

“As good as it gets"

London Evening Standard ★★★★★

“Nobody does it better”

The i ★★★★★

LYSSNA HÄR!