Daniela Rathana

År 2020 släppte Daniela sin debut-EP och korades omedelbart till svensk pops nästa stora namn. Hon uppträdde på Grammisgalan, i TV-program som En kväll för Nobel och Late Night Concert. Kort därefter landade två Grammis-nomineringar, såväl som samarbeten med Molly Sandén och Oskar Linnros.

Med debutalbumet ”Rathana Club” siktade Daniela på att vända uppochned på den svenska R&B-scenen – och lyckades med överlägsen marginal. Albumet är en förlängning av hela Danielas personlighet, utåtriktat och kaxigt – där sex, humor, charm och futuristiska produktioner flankeras av stora, sköra ballader. Skivan belönades med en Grammis för Årets pop och blev en favorit både hos fans och kritiker.

Under 2022 hann Daniela Rathana spela för ett slutsålt Trädgården, ett överfullt Linnétält på Way Out West och även både gästat och öppnat för Håkan Hellström på Ullevi. Under hösten var Daniela Rathana dessutom högaktuell som en av deltagarna i Så Mycket Bättre och gav oss otroliga tolkningar av bland annat ”Vandraren” och ”Alltid Blå”.

I sommar väntar en storslagen sommarturné med stopp på landets största festivalscener.

DANIELA RATHANA

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.

Pressbilder: