Ellen Krauss Press Pic 3 Credit Olof Bygren Ellen Krauss Press Pic 3 Credit Olof Bygren

ELLEN KRAUSS

Ons 8 Mars Varbergs Teater Varberg

Ellen Krauss

Ons 12 Apr Södra Teatern Stockholm

Ellen Krauss

Tors 13 Apr Kungsbacka Teater Kungsbacka

Ellen Krauss

Fre 14 Apr Landskrona Teater Landskrona

Ellen Krauss

Lör 15 Apr Moriska Paviljongen Malmö

Ellen Krauss

Tors 20 Apr Nefertiti Göteborg

Ellen Krauss

Fre 21 Apr Platens Linköping

Ellen Krauss

Lör 22 Apr The Pot Karlskrona

Ellen Krauss

Fre 28 Apr Kulturens Hus Luleå

Ellen Krauss

Lör 29 Apr Facit Bar Umeå

Ellen Krauss

Ellen Krauss är en klassisk singer-songwriter. Men kanske egentligen mer än så. Hjärtat på utsidan finns där, likaså känslan för popmelodier, den lågmälda intensiteten, förmågan att få det småskaliga att upplevas storslaget. Men för Ellen Krauss handlar det också om att hon vuxit upp mitt i musiken – dessutom med avsevärd framgång – och att publiken har kunnat följa det, i princip, i realtid. Allt det där hörs extra tydligt på Ellen Krauss kommande nya album, som släpps under 2023.

Ellen Krauss hade sitt genombrott med debutsingeln The One I Love, som nu har lyckats nå över 23 miljoner streams på Spotify. Med en otrolig röst, närvaro, mod och en medfödd känsla att beröra sina lyssnare har hon snabbt blivit en av pop-Sveriges nästa stora framtidsnamn; inte minst genom 2020 års debutalbum ”Pearl”.


Ellen har redan hunnit turnera både själv och med giganter som Laleh, Markus Krunegård och Miriam Bryant. Under våren 2023 släpps alltså äntligen ett nytt album – även detta skapat tillsammans med hennes ständiga samarbetspartners Christian Walz och Johan ”Jones” Wetterberg – och med ytterligare ett magiskt stjärnalster i ryggen väntar nu egna spelningar runtom i landet.

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.

Pressbilder: