Ellen Krauss 7 Fotograf Olof Bygren Ellen Krauss 7 Fotograf Olof Bygren

ELLEN KRAUSS

Lör 2 Juli Torsjö Live Torsjö

Ellen Krauss

Sön 3 Juli Lollapalooza Stockholm

Ellen Krauss

Fre 8 Juli Karlskogafesten Karlskoga

Ellen Krauss

Tis 26 Juli Rock Off Mariehamn

Ellen Krauss

Tors 28 Juli Falkeröd Café & Ladan Grebbestad

Ellen Krauss

Fre 29 Juli Slussens Pensionat Henån

Ellen Krauss

Lör 30 Juli Majas Vid Havet Varberg

Ellen Krauss

Fre 5 Aug Tingshusparken Norberg

Ellen Krauss

Lör 6 Aug Landskronafestivalen Landskrona

Ellen Krauss

Ons 24 Aug Parksnäckan Uppsala

Ellen Krauss

Lör 27 Aug Kackelstugan Borgholm

Ellen Krauss

Ons 31 Aug Äteriet Borlänge

Ellen Krauss

Singer-songwriterkometen Ellen Krauss är som gjord för musiken, musiken som gjord för henne. Debutsingeln The One I Love, som har lyckats nå över 18 miljoner streams på Spotify var startskottet på hennes musikaliska resa. Ellen Krauss har rösten, närvaron, modet och en medfödd känsla att beröra - något som manifesteras extra tydligt på debutalbumet ”Pearl” som släpptes 2020 via indie labeln Tiller Inc tillsammans med en amerikansk label.

Med Christan Walz och Johan ”Jones” Wetterberg i spetsen har Ellens låtar och det organiska soundet har lämnat ett musikaliskt avtryck både i hemlandet och internationellt. Under hennes första album har hon redan hunnit turnera med både Laleh och Miriam Bryant. Hon har samarbetat med några av Sveriges mest framgångsrika producenter och låtskrivare som Kerstin Ljungström och Fanny Hultman, samt turnerat med Miriam Bryant.

Redan innan debuten 2018 vann Ellen priset ”Årets Rookie” på Denniz Pop Awards och Musikguiden i P3 utnämnde henne till framtidens artist. De följdes därefter av livespelningar på TV4 Late Night Concert, Musikhjälpen, Luuk & Hallberg och ett eget gig på Doors Livestream med fullt band. Ellen gillar att överraska, vilket visades när Amason spelade på Way Out Weekend 2021 där hon gästade superbandet på scen.

Ellen om sin musik: ”Jag känner att jag äntligen har skrivit musik som jag bottnar i. Det känns ärligt och coolt på samma gång. Jag har nog lyssnat mer på ny musik och vidgat mina vyer samtidigt som jag vuxit upp och börjat hitta mig själv.”

Ellen har den senaste tiden befunnit sig i studion där hon har spelat in massa ny musik. När de släpps återstår att se, men en sak är saker: ingen kommer vara besviken.

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.

Pressbilder: