Ellen Krauss

Ellen Krauss är en klassisk singer-songwriter. Men kanske egentligen mer än så. Hjärtat på utsidan finns där, likaså känslan för popmelodier, den lågmälda intensiteten, förmågan att få det småskaliga att upplevas storslaget. Men för Ellen Krauss handlar det också om att hon vuxit upp mitt i musiken – dessutom med avsevärd framgång – och att publiken har kunnat följa det, i princip, i realtid. 

Att det var något alldeles särskilt med Ellen Krauss stod klart redan från början. Det svävade något ofiltrerat, avväpnande och smärtsamt uppriktigt över hennes lika omedelbara som mångbottnade musik. Receptet stavas: oemotståndliga popmelodier, texter från hjärtat och en lågmäld intensitet. Därför är det inte särskilt förvånande att Krauss redan med debutsingeln, LGBTQ-hymnen ’The One I Love’, katapulterades mot toppen med över en miljon lyssningar inom tre veckor. En resa som via en minst sagt älskad medverkan i TV4:s program ’Så Mycket Bättre’ har tagit hennes alternativa popmusik ut till stugorna. Idag är stjärnskottet ett namn på allas läppar.

Ellen Krauss är ingen främling för scenen. Trots sin unga ålder har hon redan nått stor framgång med såväl egna turnéer som med öppningskonserter för giganter som Laleh, Miriam Bryant och Markus Krunegård. Men nu, med nya singeln ’Cherry On Top’ ute och ett nytt album runt hörnet, har det blivit dags för Krauss att flytta till de stora scenerna och de stora festivalerna. Under våren och sommaren kommer Ellen Krauss därför att genomföra inte mindre än 23 spelningar i Sverige!

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.

Pressbilder:

David Möller
David Möller
David Möller
David Möller