Erik Lundin

Erik Lundin har länge varit en av Sveriges främsta artister, och med hjälp av sin skarpa penna har han skildrat vår samtid som ingen annan. Efter att länge ha skrivit på engelska, släppte Erik Lundin under 2015 ”Suedi” – hans första EP på svenska. Den rymde berättelser kring identitet, ekonomi, kamp och strävan i en ung svart mans liv i samtidens Sverige. Suedi hyllades av kritiker och Erik Lundin tilldelades en mängd priser när musikåret summerades. Vid Grammisgalan prisades han som Årets Textförfattare och Årets Hip Hop/Soul, han utnämndes Årets Textförfattare på Musikförläggarnas Pris och röstades fram som Årets Hip Hop/Soul på P3 Guld.

Redan ett år senare släpptes uppföljaren till ”Suedi”, EP:n ”Välkommen Hem” som precis som föregångaren var producerad av Mats Norman. Med ett aningen mörkare sound fortsatte Erik Lundin att på sitt karakteristiska sätt skildra betraktelser och minnen som noveller över tre till sex minuter.

2019 var Erik Lundin tillbaka igen, då med sitt debutalbum ”Zebrapojken”, producerad av Nisj (Nils Svennem Lundberg) och Måns Lundberg. Zebrapojken formades ur förlust, av att förlora närstående i olika delar av livet. I sjukdom, självmord, skjutningar. Att uppleva att man börjar ha lätt att förhålla sig till dåliga nyheter och hur kontrasterande framgångar i dom stunderna blir meningslösa. Erik Lundins mångbottnade texter är som vanligt hans främsta kännetecken och på Zebrapojken finns teman som psykisk ohälsa, segregation, makt och förlust. Men det är också en hyllning till livet.

Sedan dess har Erik släppt egen musik i form av singeln Apanage, medverkat på låten ”Tunna kläder” från Daniel Adams-Rays album ”Döda hjärtan kan slå igen” och vann förra året ytterligare en grammis som årets textförfattare.

Abraham Ängelmark

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.