Faysa Idle

Faysa Idle, författaren till hyllade boken ”Ett ord för blod”, tar sin lika känsloladdade som tankeväckande poesi till scenen. ”Allt som glimmar är inte guld” är en poesi-föreställning om kärlek, sorg, gängvåld och coming of age” och äger rum på Södra Teatern i Stockholm den 24 februari.

När den lika tragiska som brutala brottsvåg som nu skakar Sverige ska förstås och analyseras görs det alltför ofta av människor som betraktar de tragiska händelserna på ett säkert avstånd. Poeten och författaren till den hyllade boken ”Ett ord för blod” Faysa Idle, själv uppväxt i Tensta med rötter i Somalia, vet mer än de flesta vad det innebär att drabbas av gängvåldet. Hon har nämligen förlorat både vänner och familjemedlemmar i det kallblodiga kriget. Med pennan som vapen och poesin som motståndshandling mot alla de män som försökt tysta henne låter hon nu orden flyga fritt i hopp om att läka både sig själv och alla de kvinnor hon har runt omkring sig.

Den 24 februari tar hon sin poesi till scenen. Till sin hjälp har hon, förutom ett flertal andra starka röster som kommer att gästa, även kreatören Ebba Lange som kommer tolka Faysas dikter i form av såväl stilla som rörligt material. Det kommer att bli en omvälvande och drabbande resa där Faysa Idle genom poesikonsten utforskar kärlek och sorg samt utmaningarna med att växa upp i en miljö präglad av motgångar.

Datum: 24 februari – Södra Teatern, Stockholm.