Felix Sandman

Felix Sandman började sin bana inom musiken genom dansen. Endast 14 år gammal blev han handplockad från sin dansklass för att göra en audition för nästa stora pojkband – FO&O. Bandet blev internationella popstjärnor och höll ihop i fyra år, innan Sandman bestämde sig för att satsa på sin solokarriär. Debutalbumet Emotions, med hits som Lovisa och Imprint, blev ett första steg mot att hitta ett eget musikaliskt uttryck. Albumet innehöll även låten Every Single Day, som blev hans första listetta. För albumet vann han en Rockbjörn för Årets genombrott, samt nominerades till Årets pop på P3 Guld och Best Swedish Act i MTV Europe Music Awards.

Trots endast 25 år gammal är Felix Sandman idag redan en veteran inom musikbranschen. Som både artist och skådespelare har han gjort sig ett välkänt namn på hemmaplan såväl som internationellt – och trots att han fram tills nu inte släppt ny musik sedan 2020 så överskrider han 400 000 lyssnare i månaden på Spotify. Efter en paus från musiken för att läka sig själv och omvärdera sitt artisteri är Felix nu redo att visa världen det han jobbat med de senaste fyra åren – och med det ett helt nytt sound. Under våren 2024 släpper Sandman en ny EP och han jobbar just nu på sitt andra album. Grundessensen är fortfarande pop, men de största influenserna kommer nu från hiphop, r’n’b och alternativ musik. Felix har inte bara experimenterat med olika låtuppbyggnader utan också rösteffekter och rap. Det är också första gången han skrivit texterna helt själv, vilket gjort dem mer introspektiva och öppnat upp för ett bredare känslospektrum att ta plats. Vårens första släpp är singeln Lunas Interlude som finns ute nu och är ett mellanspår som egentligen inte var tänkt som en singel. Men när Felix och producenten David hade slutfört låten klarnade den musikaliska visionen, därför kändes det också passande att låten får inleda den nya eran. I samband med släppet av EP:ns första singel så släpps dessutom den första delen av den tillhörande musikvideon – som Felix själv har regisserat.

“Jag ser det inte som en comeback, jag ser det som att lansera en helt ny artist. Jag har ett nytt team och har blivit chefen över mitt eget liv. Nu är det inga kompromisser längre” säger Felix.

Boka artist här

Musik