First Aid Kit First Aid Kit

FIRST AID KIT

Tors 11 Aug Way Out West Göteborg

First Aid Kit

Tors 11 Aug Way Out West Göteborg

First Aid Kit

Systrarna Söderberg i First Aid Kit har med en utomjordisk samstämmighet sjungit sig ändå från Svedmyra till världen. Med en imponerande låtskatt, tusentals turnémil i ryggen och två röster som tillsammans väver drömmar av renaste guld är det nu dags för First Aid Kit att inta mäktiga Ericsson Globe 26 januari och Malmö Arena 1 februari.

Det påstås att stämlegendarerna i Crosby, Stills and Nash först förstod hur utomjordiskt kompatibla deras röster var på en fest hemma hos Joni Mitchell. Mer eller mindre av en slump. Vid vilket tillfälle systrarna i First Aid Kit upptäckte sin vokala supersynergi är säkerligen inte lika rockbiografiskt smaskigt, men resultatet är precis lika magiskt. Men möjligtvis var det när pappa Bengt uppmanade systrarna Klara och Johanna Söderberg att sjunga så högt att det hördes genom väggarna. En uppgift som kanske visade sig övermäktig för en röst, men genomförbart för två. Så de tog i, stärkte varandra och utvecklade den vokala symbios som inte bara tog dem genom husväggarna i Svedmyra utan ut i hela världen

Efter det har First Aid Kit släppt fem skivor, den ena bättre än den andra. Till synes befriade från ängslighet har de fortsatt vandra i de mest amerikanska av landskap utan att för ett ögonblick glömma att de är Johanna och Klara Söderberg. Just nu turnerar de världen över med sitt senaste album Ruins (2018) som kommande fredag följs upp av EP:n Tender Offerings, och för ett par veckor sedan bjöd de på en minst sagt extraordinär spelning på Popaganda i Stockholm. Nu är det dags att skruva upp reglaget ytterligare ett snäpp med två enorma spelningar, en på Globen och den andra på Malmö Arena. Och det är inte en dag för tidigt. Med en imponerande och ständigt växande låtskatt, tusentals turnémil i ryggen och två överjordiska röster som tillsammans väver drömmar av renaste guld hör de hemma på de största av scener.

Det är musik i sin renaste form.
För den är jag utan ord.

Per Magnusson, Aftonbladet

‘Ruins’ is a lush, expansive release that uses the siblings’ uncanny blood harmony to full effect, elevating their low-key folk songs into something majestic. Like The Staves, Haim and classic rockers Heart before them, something happens when these sisters sing together that defies the boundaries of mere Radio 2-friendly pop. It’s the kind of searing sound that makes your heart leap out of your chest and on the jaunty ‘It’s A Shame’ and haunting ‘Fireworks’ it sounds more powerful than ever before.

NME

FIRST AID KIT

Pressbilder

Om du vill boka denna artist eller har andra frågor, se kontakter nedan.