First Aid Kit

I över ett decennium har systrarna Klara och Johanna Söderberg i First Aid Kit förtrollat lyssnare världen över. Med över en miljard streams, hyllmeter med priser och flera turnéer i ryggen väntar nu nästa kapitel för den numera ikoniska duon. Den 4 november släpps albumet ”Palomino” och i samband med detta åker bandet på en omfattande turné. Att First Aid Kit hör hemma på de största av scener råder det inget tvivel om och i mars 2023 gör bandet tre arenaspelningar på svensk mark: 1 mars på Scandinavium i Göteborg, 3 mars på Malmö Arena och 4 mars på Avicii Arena i Stockholm. Biljetterna släpps nu på fredag kl 10.00!

Det bor en urkraft i First Aids Kits musik. En utomjordisk synergi som verkar sväva på säkert avstånd högt ovanför trender och självmedvetet poserande. Och det är just denna särskilda magi som tagit systrarna Klara och Johanna Söderberg ändå från huset i Svedmyra till lyssnare runtom i hela världen. I dag har First Aid Kit över en miljard streams, hyllmeter med priser samt samarbeten med alltifrån Conor Oberst till Zara Larsson och Jack White i ryggen. Ändå är det mesta som det en gång var. Klara och Johanna väver fortfarande de renaste drömmar av guld med sin otroliga vokala symbios och deras djupa kärlek till musik framstår fortfarande, trots tusentals mil i turnébussen, mer som förälskelse än giftermål.

Det numera ikoniska andra albumet ”The Lion’s Roar”, där vi hittar låtar som ”Emmylou”, och inte minst titelspåret, släpptes 2012 och mottogs med öppna armar av lyssnare och kritiker över hela världen – inte minst i USA vars publik kan vara skeptiska till utländska artister som tolkar deras musiktraditioner. ”Stay Gold”, med låtar som ”My Silver Lining” och ”Master Pretender” kom 2014 och fyra år senare släpptes det sorgset hjärtbrustna albumet ”Ruins”. Tidigare i år har systrarna delat med sig av ”Out of My Head” och ”Angel”, två fantastiska låtar där deras mästerliga indiefolk injicerats med vibrerande pophookar. Något som får en att längta än mer till deras kommande skiva ”Palomino”.

Att First Aid Kit hör hemma på det största av scener råder det inget tvivel om. I mars 2023 kommer systrarna Söderberg att inta Scandinavium, Globen och Malmö Arena. Special guest på turnén är ingen mindre än vännen och samarbetspartnern Maja Francis.

First Aid Kit är Sveriges bästa band. De samlar punkare, hipsters i sandaler och äldre män med praktiska ryggsäckar. Tack vare att deras musik är ren, nästan odiskutabelt vacker.

Per Magnusson, Aftonbladet, om spelningen på Way Out West 2022

FIRST AID KIT

Pressbilder

5.21 MB

Om du vill boka denna artist eller har andra frågor, se kontakter nedan.