Flora Cash

Den svensk-amerikanske musikduon Flora Cash bildades 2012 och består av Shpresa Lleshaj och Cole Randall, vars musik är en blandning av indiefolk och elektroniskt, med drömska melodier och känsloladdade texter. Duon träffades online och började samarbeta genom att skicka musikfiler över Atlanten, vilket senare resulterade i musik som nu hyllats av Noisey US, NYLON, Earmilk samt nomineringar till Gaffa-priser för Årets svenska nykomling och Årets svenska artist.

Flora Cash fick stor uppmärksamhet för singlarna ”You’re Somebody Else” och ”Pharaoh”, och har turnerat världen över med sina suggestiva och gripande scenuppträdanden. Med sin personliga och sårbara inställning till musik har Flora Cash fångat lyssnarnas hjärtan och etablerat sig som en betydande akt inom den moderna indiescenen.

Vid 2021 hade duon släppt tre fullängdsalbum, ett minialbum och fyra EPs. Med utgivningen av EP:n ”Vår Pil (Piano Quintet Suite för Rocker Peggy)” 2023, utvidgade Flora Cash sitt musikaliska verk genom att även inkludera klassisk musik. Nu är duon aktuella med ny musik – senast med singeln ”Baby I Love You”. Mer musik väntas släppas inom kort och den 1 juni får vi uppleva bandet live på Nalen Klubb i Stockholm.