Fricky Tour 01 Gustav Cavallin Fricky Tour 01 Gustav Cavallin

FRICKY

Fre 28 Jan Nöjesfabriken Karlstad

Fricky

Lör 29 Jan The Tivoli Helsingborg

Fricky

Ons 2 Feb Sara Kulturhus Skellefteå

Fricky

Lör 5 Feb Stadshuset Sundsvall

Fricky

Fre 18 Feb Trädgår´n Göteborg

Fricky

Lör 19 Feb Fållan Stockholm

Fricky

Fre 4 Mars ECHO Gävle

Fricky

Lör 5 Mars Frimis Örebro

Fricky

Fre 11 Mars Katalin Uppsala

Fricky

Lör 12 Mars Magasinet Falun

Fricky

Fre 18 Mars Blå Oslo

Fricky

Lör 19 Mars Moriska Paviljongen Malmö

Fricky

Genom en sällsynt förmåga att ta med lyssnaren på en resa till hans inre, har Fricky lyckats trollbinda en bred publik och kommit att bli en av de mest inflytelserika rösterna för sin generation. Under våren släpptes debutalbumet“Fricktion”där den karakteristiska ljudbilden går igen, samtidigt som en stor artistisk utveckling kan urskiljas från de spår som gjorde att hela Sverige bumpade aqua.

Under det senaste årtiondet har den 29-åriga Umeå-sonen, född Erik Friman, gått från att dela ut post och sälja elavtal, till att spela på några av Sveriges största festivaler, sålt ut venues över hela landet och lägg därtill att han även nått erkännande av kritiker och prisats på galor. Med facit i hand är det lätt att förstå den astronomiska framgångssagan som stavas Fricky.

Som artist, producent, låtskrivare och grafiker, har Fricky kunnat skissa upp en idé som är hans egen, med en tydlig tanke om vart han är på väg. Istället för att följa upp framgångarna med EP’n “Aqua Aura” 2018, valde Erik Friman en annan väg; att fokusera på att hitta balans och landa på en hållbar plats som tillät kreativ frihet. Likt lodjurets blyghet har han tagit sin framgång med ett rågat mått ödmjukhet. På sävlig västerbottniska besjunger han ämnen som kärlek, vänskap, maskulinitet och sex-ämnen som sätts samman med den säregna musiken och flyttar gränserna för vad genren är och kan bli.

Fricky

  • Fricky Press 1 Foto Jens Nilsson Fricky Press 1 Foto Jens Nilsson

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.