Image001 Image001

FRICKY

Imorgon Strömma Farmlodge Tvååker

Fricky

Tors 29 Juli HudikKalaset Hudiksvall

Fricky

Fre 30 Juli Haga - konsertkväll i det gröna Stockholm

Fricky

Lör 31 Juli Haga - konsertkväll i det gröna Stockholm

Fricky

Tors 5 Aug Nefertiti Göteborg

Fricky

Lör 7 Aug Högfjällshotellet Sälen

Fricky

Lör 14 Aug Pildammsteatern Malmö

Fricky

Sön 15 Aug Parksnäckan Uppsala

Fricky

Meditation kräver tystnad, kan en lätt tro. I fallet Fricky stämmer det inte riktigt. Första singeln från kommande albumet - ”Tanka Tänka” - blev påtänkt och till under två timmar efter en avbruten meditationssession i studion. Ett spår där den Fricky-karakteristiska ljudbilden går igen, samtidigt som en stor artistisk utveckling kan urskiljas från de spår som gjorde att hela Sverige bumpade aqua. Albumet “Fricktion” släpps senare i vår.

Under det senaste årtiondet har den 28-åriga Umeå-sonen, född Erik Friman, gått från att dela ut post och sälja elavtal på Vattenfall, till att bli en av de mest inflytelserika rösterna för sin generation. Genom en unik förmåga att ta med lyssnaren på en resa till hans inre tankar, som inte alltid känns polerade men ständigt närvarande har Fricky på ett språk som bara talas av drygt 10 miljoner människor nått över 100 miljoner streams på sin omtalade EP-debut “Aqua Aura”. Han har spelat på några av Sveriges största festivaler, sålt ut venues över hela landet och lägg därtill in att han även nått erkännande av kritiker och blivit prisad på galor. Med facit i hand är det lätt att förstå den astronomiska framgångssagan som stavas Fricky.

Men när fans har efterfrågat mer musik, och press har funnits att följa upp framgångarna valde Erik Friman en annan väg; att främst fokusera på att hitta balans och landa på en plats som Fricky och pappa till Elda. Tid har fått finnas och skapat en naturlig process. Fricky har alltid levt sin egen tid och valt att inte följa någon annans och nu är debutalbumet ”Fricktion” snart redo att se dagens ljus.

– Fricktion är resultatet av “efter Frickytiden”, en dokumentation av min personliga resa som Erik som blev Fricky som nu är pappa. Alla dessa saker har varit så fina för mig men de har också skapat friktion mellan varandra. Jag har under den här tiden sökt en plats där jag kan vara bekväm i de förändringar som skett och känner äntligen att jag funnit det och är nu redo att dela med mig av denna resa.

Likt lodjurets blyghet har han tagit sin framgång med ett rågat mått ödmjukhet. På sävlig västerbottniska besjunger han ämnen som kärlek, vänskap, maskulinitet och sex, ämnen som sätts samman med den säregna musiken och flyttar gränserna för vad genren är och kan bli.

Fricky

  • Fricky Press 1 Foto Jens Nilsson Fricky Press 1 Foto Jens Nilsson

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.