Hardy Caprio

Vida erkänd som nästa talang att flyga flaggan för musikaliskt och kulturellt rika Croydon i södra London tog det inte lång tid för Hardy Caprio att bevisa för den brittiska kultursfären att han är på riktigt. Inuti så kritiskt lagda genre och medföljande musikstilar som grime, rap, och garage, har 22-åringen mer eller mindre direkt lyckats skapa musik som känns speciell och egen och spännande.

Musiken Hardy Caprio skapar är ärlig, hans artisteri går helt i linje med hur han är som person: vill du kalla honom grimeartist håller han med, vill du kalla honom London-artist stämmer det in också, men oavsett vad han kallas skapar han musik som han själv verkligen tycker om och som utvecklas med honom i takt med hur han tar sig an musikvärlden. Hans kombinerande av röst-samples ur grime-historien, skarpa texter och London-exklusiva referenser spottade med spänst och attityd, visar upp hans vassa musikaliska öra, och hans personlighet lyser igenom i allt han säger, skapar, rappar, producerar.

I april tidigare i år spelade Hardy Caprio för första gången i Sverige. 27 september kommer han till huvudstaden och spelar på Under Bron.