Iman

IMAN har levt och arbetat med musik i hela sitt liv som artist och låtskrivare men hon har levt med musiken hela sitt liv. Hennes föräldrar är också musiker, artister och producenter, så Iman föddes in i musiklivet och började sjunga redan när hon var tre år.

Valet att bli artist och att själv sätta sig på scenen var dock aldrig en självklarhet för henne. Som barn drömde Iman om yrken som advokat och psykolog, hon älskade att analysera sin omgivning och jobba för att göra den rättvis.I vuxen ålder har det visat sig att hon fortsätter att göra det, men nu genom sin musik.

IMAN säger att hennes musik är till för att få folk att må bra. Om det så är på dansgolvet när du kaxigt skriker med i hennes rader eller alldeles ensam när saker känns mindre kul. IMAN har gått Adolf Fredriks Musikklasser och Rytmus Musikergymnasium. Som ung artist och som körsångare åt bland andra Titiyo och Dante, har hon uppträtt på otaliga scener och medverkat i tv-sammanhang både hemma i Sverige och utomlands. Faktum är att det internationella ständigt finns närvarande hos Iman, som har rötter både i Sverige och Gambia. IMAN har också som artist under sitt eget namn deltagit i olika tv-program, bloggar och intervjuer, vunnit många priser och blivit omnämnd av Jan Gradvall/DI Weekend: ”Svensk musik har fått ytterligare en stjärna i låtskrivaren och artisten Iman”

År 2015 IMAN fick hon ett stort genombrott som låtskrivare till Zara Larsson med superhiten ”Lush Life”, som idag har över 620 miljoner streams på Spotify. Låten har vunnit stora priser bl.a som ”Årets Låt” på P3 Guld, ”Årets mest spelade låt” på Spotify och har också nominerats på Grammis som ”Årets Låt”.

IMAN följde upp med sitt första egna singelsläpp i november 2015 med låten”Sugar Deluxe” som vann en massivt mediaerkännande. I maj 2017 släppte IMAN låten ”Not Down 4 Whatever”, skriven med med brittiska Blonde, och har med den nått över 400 000 streams på sitt eget independent label IZ Music Records.

Iman

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.